woensdag 24 november 2021

Axel VAN DEN BROEK 

de verblijdende terugkeer van ‘de verloren zoon’

 

 

Het klonk, zeker voor Jef Robert, in mei 2020 als een donderslag bij heldere hemel toen hij als voorzitter moest vernemen dat Axel Van den Broek zich bij Acrog-Tormans via zijn trainer Tom De Kort had laten weglokken door Bert Containers (de jeugdafdeling van Callant - Pauwels Sauzen) om vanaf de nieuwelingen nadrukkelijk(er) veldrijder te zijn. Jef is meestal cool in die zaken maar van deze was hij toch even niet goed.

Axel VAN DEN BROEK houdt de koord tijdens het BK in Roosdaal-Pamel.


Het veldritseizoen 2020-2021 ging, behoudens de eerste maand (waarin Axel een 5 op 5 realiseerde), in coronarook op en dus zou Axel zich, met een oceaan aan reserves, vanaf halfweg juni 2021op de wegkoersen storten. Toch niet, want ik vond Axel in amper vijf uitslagen terug met een inleidende vijfde plaats in Neerwinden als beste uitslag en een elfde in het BK in Roosdaal-Pamel, waar ik hem op het podium verwachtte, zelfs al won zijn kompaan Nio Vandevorst.

Daarna was er een dikke maand radiostilte bij Axel. Met drie compagnons de route op training werd hij in Malmédy brutaal aangereden door een auto, waarop Axel gekatapulteerd werd met een onzachte ruglanding op het wegdek voor gevolg. Hij werd opgeraapt met een felle zwelling, een kneuzing aan het dijbeen en een spierscheur die hem weken immobiliseerden. Het kwam evenwel traag maar gestaag goed tegen het begin van het veldritseizoen. Na vier dichte ereplaatsen was er die eerste bevrijdende overwinning in Heusden-Zolder die de toon zette voor een nòg betere november met de overwinning met driekwart minuut voorsprong in de Duinencross van Koksijde als kroonstuk.

Tijdens die mooie dagen was er een nieuwe coup-de-théâtre met zijn aangekondigde terugkeer per 1 januari 2022 naar zijn moederclub Acrog-Tormans. Dat had wel wat voeten in de aarde want Jef Robert runt wel een B&B (Logement Den Beer) maar géén Spaanse herberg. Het pleidooi van andere renners gaf de doorslag om Axel als ‘de verloren zoon’ terug in de armen te sluiten. Of hoe een dubbeltje alweer rollen kan …

Jürgen Mettepenningen kon er niet mee lachen, hij verbood Tom De Kort om zich nog verder met Axel in te laten. Dan moet het maar zonder hem om een rijk gestoffeerd wegprogramma af te werken met nogal wat buitenlandse accenten

Axel wil blijvend ontwikkelen in de diverse wielerdisciplines, niet in het minst in het veldrijden gezien de bestaande link met het Tormans CX team. Ook het mountainbiken wenst hij nog niet helemaal op te geven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten