dinsdag 30 november 2021

Vlaams & Belgisch kampioenschap veldrijden aspiranten

Niemand die de beide titels in de wacht sleepte

November is de courante maand van de Vlaamse en de Belgische kampioenschappen veldrijden voor aspiranten. Zeventien dagen na de milde omstandigheden in het Sportpark van Maldegem stond het bij voorbaat vast dat er in Hamme een andere bodem zou geserveerd worden, wat de diversiteit van deze sport enkel maar ten goede komt en waardoor niemand de beide titels in de wacht sleepte. 

Brent LIPPENS: 3de in het VK en Kampioen van België.

Seppe SPRANGERS: Kampioen van Vlaanderen en 2de in het BK.

Thomas Verdonck: vice-kampioen van Vlaanderen maar 
tot opgave gedwongen in het Kampioenschap van België.

Bij de 14-jarigen werd een ‘driehoekstornooi’ in uitzicht gesteld met Brent Lippens, Seppe Sprangers en Thomas Verdonck. Laatstgenoemde was er evenwel snel van tussen want halfweg de tweede ronde brak zijn derailleur af, en dat net voorbij de materiaalpost. Over and out dus, niet enkel voor de dag zelf maar voor zijn hele herfst in het veld die hij niet voortzet tijdens de winter. Brent Lippens en Vlaams kampioen Seppe Sprangers hadden het rijk dus voor zich alleen. Lippens was duidelijk de sterkste die even versnelde en meteen een kloof van een kwartminuut sloeg. Seppe en Thomas zijn uitgesproken wegrenners in schril contrast met Brent die zich liever uitleeft in de behendigheid op het terrein.

Mats DE RIDDER: 3de in het VK en Kampioen van België.

Emiel OSAER: Kampioen van Vlaanderen en 2de in het BK.

Maxime SMITS: vice-kampioen van Vlaanderen én van België.

Bij de 13-jarigen waren ze met hun drieën sterk aan mekaar gewaagd: Emiel Osaer (een adept van de BMX en het MTB) werd Vlaams kampioen en derde in het BK, Mats De Ridder keerde die rollen om in het Belgische, Maxime Smits wurmde zich telkens tussen de beide titelvoerders. Mats De Ridder is de allrounder van het gezelschap. Hij trakteerde zichzelf in de BK’s op een mooi rekenkundig rijtje: 3de op de weg, 2de in het MTB en nu kampioen in het veld. Hij won ook zesmaal op de weg, waarbij het kampioenschap van Vlaanderen in Mazenzele.

Lars PEERS: kampioen van Vlaanderen en vice-kampioen van België.

Tijl VANHAVERBEKE: vice-kampioen van Vlaanderen en Kampioen van België.

Miel HEUNINCK: eervol derde én in het
Kampioenschap van Vlaanderen én van België.

Bij de 12-jarigen maakten Lars Peers (Vlaams) en Tijl Vanhaverbeke (Belgisch) er een onderonsje van: het ene kampioenschap wonnen ze, in het andere werden ze tweede. Miel Heuninck en Boyan Vandenbroucke werden telkens derde respectievelijk vierde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten