dinsdag 9 november 2021

Wout VEUCHELEN

Frederiks 12-jarige zoon 

die kampioen van België werd

 

 

Aangezien de naam Veuchelen hoegenaamd niet even courant is als Janssens en Peeters refereert hij meteen naar Frederik, die na een marathonvlucht in Waregem de eclatante winnaar werd van Dwars door Vlaanderen in 2006.

Frederik handhaafde zich in het wielrennen als trainer-begeleider en dat zal er niet op verminderen nu zijn zoon Wout zich heeft opgewerkt tot één van ‘s lands drie best prestérende 12-jarige aspiranten.

 


Wout rolde er al met al nog op verrassende wijze in. In de winter van 2020-2021 voetbalde hij nog bij FC Werchter en leefde hij zich uit met hiphop en breakdance. Toen Covid-19 daar de blok op legde, kwam daar een abrupt einde aan en Wout heeft dat niet heropgenomen.

Koersen mocht vanaf halfweg juni wel en Wout loste, met een minimum aan training, inderdaad alle verwachtingen in. Hij won zijn openingskoers in Sint-Joris-Weert, werd in Buizingen kampioen van Vlaams-Brabant en droeg die kakelverse trui drie dagen later waardig uit op het VK in Mazenzele, waar hij op het podium mocht met de winnende Mats De Ridder en de verrassende Ibren Thys

Enkel in de Antwerp Tour verging het hem iets minder. In de tijdrit van Wuustwezel (7de) ondervond hij dat een volgehouden inspanning (nog) niet aan hem besteed was. Daar werkte hij aan tijdens de aanloop naar het BK in Hoogstraten, waar hij in de voormiddag verbaasde met de derde tijd en het in de namiddag met een lange spurt haalde van de soevereine kampioen tijdrijden Sander Willems en van Vlaams kampioen Mats De Ridder

Wout had aan zijn capaciteit en zijn explosiviteit uithouding toegevoegd en dat rendeerde. Alexander Bastiaens was (in Budingen) de enige die Wout als drager van de driekleur kon vloeren.  

Wout rijdt in de kleuren van het Young CT Demer & Dijle, waaronder Tony Smets zijn bekwame schouders zet en stelselmatig uitbouwt.

Het pleit voor Wout dat hij niet voor één sportgat te vangen is. Hij speelt ook nog basket bij de Betekom Bullets en is bezeten van het skateboarden. Dat laatste zal zijn stabiliteit op twee wielen vast ten goede komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten