maandag 15 november 2021

EFC-L&R-Vulsteke 

met Wim FEYS als evergeen

 

Voor Wim Feys wordt 2022 een speciaal jaar. Hij wordt op 16 december vijftig jaar en begint als ploegleider aan de volwassen leeftijd, hij is alle verhoudingen in acht genomen een jongere versie van Patrick Lefevere

Hoe een dubbeltje toch rollen kan …

Wim zou vanaf 2001 uitkomen voor Mapei-Quick.Step maar op 11 augustus 2000 kreeg hij tijdens de kermiskoers in Buggenhout-Opstal een zware hartaanval en werd aangemaand per direct te stoppen met koersen.


Wim Feys was verloren voor het aktieve wielrennen maar niet voor het kader. Hij werd door Willy Van Keirsbulck gesolliciteerd voor de sportieve leiding van Beveren 2000 en Wim bleef dat doen tot hij in 2010 nood had aan een nieuwe uitdaging. Significant dat Beveren 2000 meteen de handdoek gooide. De meeste renners konden terecht bij de Lombarden van Michel Pollentier, die Wim Feys kon overhalen om ploegleider mee te komen. De clubnaam is inmiddels veranderd naar EFC-L&R-Vulsteke, Michel Pollentier nam op zijn 70ste afstand maar Wim Feys blijft steevast op de barricaden, zelfs al speelde Covid-19 ook zijn team parten.


Van het effectief 2021 werden enkel Ben Baele, Luca De Meester, Yorben Lauryssen, Thomas Naudts, Michiel Nuytten en Dylan Van den Borre behouden.

Ceriel DESAL, kleinzoon van ex-wereldkampioen (1963) Benoni BEHEYT
die er samen met Siebe (zoon van Bert) ROESEMS in slaagde
om de poort naar de beroepscategorie te forceren.

Gilles Borra (Minerva Team),
 Jens Bouts (?), Kenneth Caethoven (Minerva Team), Toon Clynhens (Home Solution - Soenens), Dries De Schrijver (?), Cériel Desal (contractrenner bij Bingoal - Pauwels Sauces - WB)Maxim Dewulf (?), Siebe Roesems (contractrenner bij Trinity Racing), Kasper Saver (Minerva Team), Alex Vandenbulcke (Basso Team Flanders) en Jens Vanoverberghe (overweegt te stoppen) zijn er in deze kleuren niet meer bij in 2022.

 

Toon Stippelmans (de vergeten kampioen van België der nieuwelingen in 2017 komt over van Davo United), Dylan Vandenstorme en Brent Van Mulders (beide van Home Solution - Soenens) zijn de nieuwkomers, net als niet minder dan acht neo-beloften: 

Gerben Dewinter, Jo (zoon van Ken) Hashikawa en Jan Van Dyck (alle drie van de clusterclub Gaverzicht-BE Okay); Wannes Dewulf, Sander Inion, Joes Oosterlinck (alle drie van Canguru - QTS - Air College) en Milan (broer van Luca) De Meester (Van Moer) en Senne Willems (Avia-Rudyco-Janatrans, de winnaar van de Keizer der Junioren 2021). 

 

Met deze squadra kan veldheer Wim Feys naar de oorlog van 2022. En er is ‘onderstroom’ met de ‘talent academy’ van de juniorenkern. In dat verband hebben Kurt Debouck, Thomas Debrabandere en Dirk De Cnop bergen voortreffelijk werk verzet. De renners zullen een performance omkadering genieten, waarbij ook Ruben Van der Haeghen (Pulso Preventielab voor conditietesten) en mental coach Sofie Morbée worden ingeschakeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten