zaterdag 6 november 2021

Guillaume SEYE

werd niet enkel kampioen tijdrijden

 

 

Tien seconden kunnen een wereld van verschil maken in het leven van een jonge coureur. Guillaume Seye kan erover meespreken. 

Foto Gino COGHE

Hij had op 1 mei 2018 in Vresse-sur-Semois de loodzware tijdrit perfect (à 42,7 km./u.) afgewerkt en zat zich te vermeien in de hot seat, tot Sasha Weemaes (zowaar de laatste starter) hem daar, met negen tellen minder, alsnog verjoeg. Anders werd Guillaume misschien, net als Sasha, uitverkoren door Sport Vlaanderen - Baloise. Het werd tenslotte Beat Cycling Club (Ned.), waar hij goed was maar geen echte contractrenner. 

“Behalve een profcontract rateerde ik allicht ook een selectie voor het WK tijdrijden in Innsbruck”, zucht Guillaume. “Het zou mijn tweede bemind WK geweest zijn na Qatar 2016, waar ik in nadrukkelijke dienst reed van Enzo Wouters die in mijn wiel eindigde.”

Guillaume liet het tijdrijden één jaartje los. In 2020 nam hij die draad terug op en kwam in Koksijde tussen de profs uit op een knappe zesde plaats met 44” meer dan runner up Florian Vermeersch. Hij hield wel er Gilles De Wilde, Fabio Van den Bossche en Sasha Weemaes (alle drie van Sport Vlaanderen - Baloise) vèr achter zich.   

In 2021 kon hij met zijn kwalificatie van industrieel storingstechnieker aan de slag bij Rensol in Zellik voor het electrisch gedeelte van de zonnepanelen en werd elite zonder contract bij het Vetrapo-B-Close van voorzitter Norbert De Latte, die darm- en leverkanker bedwong maar helaas op 12 mei op zijn 71ste aan corona overleed. 

De goedlachse man uit Sint-Amandsberg deelde de droom van Guillaume om als coureur niet te rusten vooraleer hij die Belgische titel in het tijdrijden te pakken had. De aanhouder won ook dit keer. Hij stootte in Ingelmunster titelverdediger Rutger Wouters (+12”) van zijn sokkel en droeg zijn titel dankbaar op aan zijn dierbare voorzitter.

Die titel en trui waren in 2021 het vlaggenschip van Guillaume Seye maar er waren nog zes andere overwinningen waarvan vier binnen de week naar de Nationale Feestdag midden het bouwverlof: drie regionaaltjes met 100 à 150 deelnemers maar ook de interclub van Wieze met zelfs 164 gegadigden. 

De volgende liet ruim twee maanden op zich wachten maar kon tellen als slotakkoord: de tijdrit (12,5 km.) in de Ronde des Combattants 14-18 (Fr.).

Guillaume Seye verkast in 2022 naar het uit te diepen Team Anarto-SVK van Gaspard Van Peteghem, waar hij onder anderen Ayco Bastiaens, good old Jérôme Baugnies, Lenny Callebaut, Kenny Goossens, Kevin Verwaest, … terugvindt. De omstreden ploegleider beloofde een mooi programma te zullen rijden met naast interclubs ook enkele rittenkoersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten