donderdag 25 november 2021

Senna REMIJN 

het volgende multitalent 

van de Lage Landen

 

 

Senna Remijn (°22.1.2006) is een vat boordevol veelzijdigheid.

Het terrein was zijn uitvalsbasis met als eerste pijler het mountainbiken, waarin hij 16 op 18 keren het podium haalde, zelfs de hoogste trede, inzonderheid op de VAMberg. Jammer dat Covid-19 een streep trok door het NK van 2020, hij was in 2019 tweede was geworden.

Het veldrijden sloot daar vanaf de herfst naadloos bij aan. Vijftien crossen leverden een dozijn podiumplaatsen op, onder meer in het NK. Na de G.P. Groenendaal werd Senna op de hoogste trede geroepen.

In 2019 had hij ook al zijn naamkaartje als wegrenner afgeleverd en als laatstejaarsaspirant de helft van zijn 20 koersen gewonnen waarbij vooral de jeugdklassieker in Bieschbosch en het kasseiencriterium in Eijsden, opgelijst met een derde plaats in het NK.

Senna REMIJN ten voeten uit: ààn-vàl-lend!


Senna Remijn (°22.1.2006) pakte het als neo-nieuweling meteen groots aan. Meedoen aan de Course de la Paix (Tsj.). had iets van met kleren aan in een zwembad springen maar hij geraakte veilig terug op het droge. In een behoedzame proloog werd hij 18de en derde eerstejaars. Een 14de plaats in de openingsrit lag in dezelfde lijn. In de koninginnenrit (81 km.) behoorde hij tot de kopgroep en sprokkelde hij punten voor de bergprijs. Die intervals bekocht hij op het einde en moest de rol lossen. In de afsluitende tijdrit was hij de beste eerstejaars wat hem een algemene top tien en de witte trui van beste jongere opleverde, een overgeslaagde kennismaking met een hogere categorie.

Hij was meteen gestaald voor de volgende vier maanden en zijn debuut in België met tweede plaatsen in Merelbeke (na zegekoning Steffen De Schuyteneer) en in Vlierzele (na vice-zegekoning Niel Meulemans).

Tijd om één en ander uit te dragen in eigen land. Waar kon hij dat beter waarmaken dan in de Omloop der Kempen, de Nederlandse opener die hem in de plensende regen een eerste overwinning opleverde. 

Twee weken verplichte rust (omwille van een zware val in het mountainbiken) scherpten zijn honger enkel maar aan om begin augustus alle registers open te trekken in de Triptique Ardennais. Senna won de openingsrit en was ook in de drie volgende dagen niet weg te branden van het podium, dat hij ook klassementsgewijs mocht bestijgen.  

Het mocht nòg ‘een tandje meer’ zijn en dus toog Senna met de Balense makkers naar de Deense vierdaagse Randers Bike Week. Een vijfde plaats in de proloog inspireerde hem zich ook de volgende dagen voorin te handhaven en dat leverde hem op de derde dag een leiderstrui op die hij niet meer afstond.

Senna behaalde eind augustus in Uitbergen een volgende overwinning vòòr Miguel Desmet (zoon van Tom en kleinzoon van Armand). Senna bleef in Molenbeek-Wersbeek steken op de vijfde plaats. De focus lag dan al vol op het NK tijdrijden in Peize, waar hij als titelverdediger opnieuw de beste was van het bouwjaar 2006 en vierde in het algemeen werd.

Nog hadden we niet alles gehad. Op de laatste dag van oktober moest hij op de VAMberg de Nederlandse titel op de weg aan de iets snellere Sjors Lugthart laten. Dat inconvenient werd ‘s anderendaags doorgespoeld met winst in de … Koppenbergcross! Jawadde dadde!

Zou het de goegemeente verwonderen dat Jumbo-Visma hem al op het spoor is? Nog meer World Tour Teams volgen de ranke Zeeuw (Wolphaartsdijk, een dorp in Goes) op de voet.

In afwachting koestert Senna zich in de comfortzone van Acrog-Tormans, waar hij in het portfolio van deze illustere club zo kort mogelijk wil aansluiten bij Remco Evenepoel en Cian Uijtdebroeks, waarmee Senna evenwel niet wil beweerd hebben dat het ook zal gebeuren maar hij zal er in elk geval meer dan alles voor doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten