woensdag 10 november 2021

Mauro KEPPENS

minstens de evenknie van Matthias BOGAERT en Kyano COTTIGNIES

 

 

Matthias Bogaert en Kyano Cottignies mogen dan nog een rijkere uitslagenstaat voorleggen, Mauro Keppens is virtueel nòg stràffer! Met een vijf op ‘n rij, in Beveren-Waas ingeleid door de Oost-Vlaamse titel, was hij in de aanloop naar de zomervakantie Il Imbatido van de 13-jarige aspiranten. Bij zijn terugkeer van de familiereis won hij meteen in de lastige koers van Maarkedal, waar hij ook Kyano Cottignies over de knie legde en dat vijzelde zijn vertrouwen voor de aansluitende kampioenschappen van België nog wat meer op. 



In Hoogstraten moest hij als titelverdediger de verbazende Storm Van den Eynde(-1”781) en de meer verwachte Kyano Cottignies (-“074) laten voorgaan in de tijdrit. Dat zette hij ’s namiddags recht met een eclatante spurtoverwinning in het wegkampioenschap. 

Cedric zou in zijn kakelverse driekleur nog slechts één keer niet winnen: in de Ronde van West-Vlaanderen, waarin hij de inleidende tijdrit van 5,7 km. duidelijk (-18”) won maar ’s anderendaags in Ruddervoorde bleef steken op rang vier, die zijn plaatsentotaal een eenheid meer aandikte dan die van Kyano Cottignies (5). 

Mauro wordt nòg méér intrinsiek talent toegedicht dan zijn anderhalf jaar oudere broer Cedric die nochtans tot de fine fleur van het bouwjaar 2006 behoort. Last but not least werd Mauro begon oktober ook nog afgetekend kampioen van België mountainbike in het iconische Houffalize. Die dubbelbaan wil hij nog even volhouden. Om die reden zal hij ook als 14-jarige aspirant als individueel koersen om geen enkele verplichting tegenover een club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten