dinsdag 2 november 2021

 Door Groupama-FDJ als een diamant gekoesterd

 

Vlad VAN MECHELEN

het kleine olijke dikkerdje 

wordt een ‘dikke’ coureur

 



De juniorenlichting van 2021 was ex-cep-tio-neel!

Er waren wel vooral maar niet enkel de tyconen Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks maar ook Maxence Place, die reeds als eerstejaarsjunior deel uitmaakte van AG2R Citroën u19 en reveleerde met een sliert ereplaatsen in het buitenland en winst in de Ardennenkoers van Couvin en La Philippe Gilbert.

En dan is er Vlad Van Mechelen die een tot dan toe onderhoudend seizoen sublimeerde tijdens de herfst met dichte(re) ereplaatsen in de Course de la Paix (7de), het EK (4de), het WK (8ste) en in Paris-Roubaix (4de).

Vooral in de verzopen Hel van het Noorden reed hij de koers van zijn leven. Hij was er, als enige éérstejaars, ‘op stap’ met ‘heel schoon volk’: de Europese kampioen (Romain Grégoire), de kakelverse wereldkampioen (de Noor Per Strand Hagenes), de aanstaande winnaar (de Noor Stian Fredheim), de Europese kampioen tijdrijden (Alec Segaert) en de allerjongste aanwinst van Deceuninck-Quick.Step (Martin Svrček). Vlads vierde plaats mocht de smaak van de overwinning hebben. Het zal wel daar zijn dat hij de interesse van Benoît Vaugrenard gewekt heeft, denk je dan. Toch niet, de 40-jarige ex-renner (die elf grote ronden voltooide en met een 8ste plaats in Liège-Bastogne-Liège zijn beste uitslag liet optekenen) had Vlad al geëngageerd na de beide internationale kampioenschappen en werd in Roubaix een eerste keer door de feiten in het gelijk gesteldIn Van Mechelens kielzog volgt Jens (zoon van Rik) Verbrugghe en ook dat is mooi meegenomen.

 

De tijd dat meewarig werd gedaan over het olijke dikkerdje, telg van papa Francis en een Litouwse mama Erika, ligt nog niet al te ver achter de rug. Vlad reed aanvankelijk, net als zijn eveneens getalenteerde zus Gloria, met een licentie van zijn moederland. Vanaf 2019 bracht hij daar verandering in en de Belgische selecties zullen daar almaar beter bij varen. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten