maandag 1 november 2021

In zijn 16 koersen steevast op het podium

 

Thibaut VAN DAMME

eigenlijk kwamen de beide Belgische titels hem toe

 

Covid-19 hield hem tijdens de winter 2020-2021 van een loepzuivere hattrick in het BK omnium.

Thibaut VAN DAMME beleeft zijn moment suprême op het BK in Hoogstraten.

Ook zijn Belgische titel in het tijdrijden kon hij niet verlengen. Hij was daar perfect aan bezig tot hij door een argeloze seingever de verkeerde weg werd opgestuurd. Het rechtsomkeer maken en het opnieuw in zijn tempo komen heeft Thibaut meer tijd gekost dan de vijf seconden die hij over de 10 km. meer deed de verbazende Zeno Durie

Drie dagen later werd hij in Vlaams kampioenschap op zijn waarde geklopt door Toon De Zutter, die hij in het Oost-Vlaams kampioenschap overwonnen had maar tegen wie hij het in Ottergem en Rozebeke had moeten afleggen. 

Mazenzele (zilver gewonnen) kwam veel minder hard aan dan Koksijde (goud verloren) en dat zette hij allemaal recht in augustus. Vanaf dan won hij àl zijn koersen en dus ook het BK in Hoogstraten, waar de anderen amper op de foto stonden. Na zijn 8ste plaats in Fernelmont 2019 en zijn 8ste in Saint-Ghislain 2020 maakte dit veel maar niet alles goed.

Thibaut won 11 van zijn 16 koersen, werd 3 x 2de en 2 x 3de

Over het incident met Toon De Zutter in Rijkevorsel wil hij dit kwijt:

“Ik ging van tamelijk ver aan en deed niets verkeerd. Toon zat wat ingesloten en kwam er pas in de laatste honderd meter te laat uit. Wat mij betreft is daar niets van blijven hangen.”

Thibaut ziet ook reikhalzend uit naar ‘zijn’ Blaarmeersen, waar hij een intense maar geen belastende winter wil afwerken.

“De concurrentie met de tweedejaars zal niet mals zijn maar ik ben er al op ingesteld dat winnen veel minder evident zal zijn en op de weg zal dat niet anders zijn.”

Winnen wil Thibaut vooral als student natuurwetenschappen-sport aan de campus Sint-Hendrik ter Leiepoort in Deinze. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten