woensdag 10 november 2021

JORAN, de trotse papa van 

Cedric en Mauro KEPPENS

 

Joran Keppens (°5 juni 1974) koerste op het einde van vorige eeuw maar was in schril contrast met zijn zonen Cedric (°10 maart 2006) en Mauro (°9 oktober 2008) geen topper, wel een doorzetter die er als 24-jarige elite zonder contract een mooie epiloog van maakte met een serie fraaie ereplaatsen in Brussel-Opwijk (10de), Gent-Ieper (7de), Gent-Wevelgem (9de), de Zesbergenprijs (11de), de Tweedaagse der Gaverstreek (4de), het kampioenschap van Oost-Vlaanderen (4de), Hasselt-Spa-Hasselt (12de) en bovenal een overwinning in Zellik-Galmaarden als de snelste was van een kopgroep van elf, waarin onder anderen de aanstaande profs Bert Scheirlinckx, Björn Leukemans, Thierry De Groote, Dirk Aernouts, Bert De Waele, Steven Kleynen, … Het leverde Joran een stagecontract op bij Tönissteiner-RDM-Colnago, dat zonder gevolg bleef.

Joran is er niet rouwig om. Dat was hij tien jaar later wel bij het smartelijk verongelukken van zijn papa Lucien op de wijk Strijmeers in Vlierzele toen hij met fatale afloop viel voor de wielen van een vrachtwagen. 

Weer tien jaar later overkwam de toen 10-jarige Mauro bijna hetzelfde op dezelfde plek in de andere richting toen hij moest uitwijken voor een geparkeerde auto op het ogenblik dat een vrachtwagen hem inhaalde en op zijn beurt naar rechts uitweek voor een geparkeerde auto aan de overzijde. Het stuur van Mauro kreeg een tik, hij plofte loodzwaar op het asfalt en bofte dat hij àltijd een helm draagt.

Mauro is twee jaar later, net als zijn anderhalf jaar oudere broer Cedric, de trots van papa Joran, een levensblije vertegenwoordiger voor Pech 7. 

Beide tieners hebben recht op een aparte bijdrage.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten