zondag 14 maart 2021

 

Als er iemand dit nièt verdiende dan is het toch wel 

Primoz ROGLIC zeker ?!

 

Zal men vandaag beter begrijpen waarom Primoz Roglic gisteren de dagzege niet cadeau mocht doen aan Gino Mäder? Ik wierp gisteren al op: hij kan de daaraan verbonden bonificatieseconden nog goed gebruiken want op een pechvolle slotdag is een voorsprong van een kleine minuut zo ongedaan gemaakt. 

Na een behoorlijk dubbele zware val, aan zijn gescheurde breuk te zien telkens op een andere zijde, arriveerde hij in Levens met een mali van ruim drie minuten waardoor hij in de eindstand (+2’16”) terugviel naar de vijftiende plaats. Hij verdiende oneindig veel beter hetzij niets minder dan de eindzege. 


Van de onthoofde top tien zal er niemand ooit een rol van betekenis spelen in de grote ronden of het zou revelatie Gino Mäder (tiende) moeten zijn. 


Maximilian Schachmann is een verdienstelijk winnaar, dat wel! Vorig jaar sloeg hij toe in de openingsrit, dit keer op de slotdag. De Berliner is polyvalent want aan zijn vorige keer opgesomde resultaten in de klassiekers moet nog zijn derde plaats in de Strade Bianche 2019 worden toegevoegd. 


Tiesj Benoot bleef steken op de vijfde plaats. Dat was te wijten aan zijn teleurstellende prestatie tijdrit: 47ste op 48” van Stefan Bissegger. Presteert hij daarin op niveau dan staat hij op het eindpodium. Het zal zijn twijfels of hij voor een toekomst van klassementsrenner moet kiezen er niet op verminderen.


Bij al dat klassementsgedoe zou men bijna verliezen dat Magnus Cort de slotrit won. De 28-jarige Deen specialiseert zich in dagzeges en dat lijstje loopt aardig op en bevat vooral drie dagzeges in de Vuelta (2 in 2016 en 1 in 2020) en tussendoor één in de Tour 2018 (Carcasonne). Eerder dat jaar werd hij achtste in Milano-Sanremo. Met zijn huidige conditie komt hij weer in aanmerking voor de top tien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten