zaterdag 13 maart 2021

Paris-Nice op Sporza van 13.50-15.20u.

Tirreno-Adriatico op Eurosport 1 van 15.05-16.30

 

Cruciale zaterdag 

op twéé fronten !

 


Dit is de World Tour ten voeten uit. De toonaangevers zetten zelfs voor de dagzeges hun beste beentje voor met een fel toegjuichte stijloefening


In Paris-Nice had Primoz Roglic het allerminst moeilijk om de puntjes op de i te zetten. Behoudens brute pech of een zware inzinking zal de Sloveen tijdens het gereduceerde slotweekend niet meer in verlegenheid worden gebracht maar eerder een volgende dagzege behalen. Het is overigens niet de eerste keer dat hij op een slopende finish de spurt wint van de fel uitgedunde hoofdgroep, waarmee hij nog wat extra seconden meegraaide. In Milano-Sanremo zullen ze geen last hebben van hem.

De strijd voor de overige top tien plaatsen heeft wel nog wat te bieden met de nodige aandacht voor Tiesj Benoot, die mits een betere tijdrit dan 47ste (+48”) weer op de dichste ereplaats had kunnen uitkomen. Dat kan alsnog maar hij heeft zichzelf alvast geen optimale uitgangspositie bezorgd.


Meer schommelingen kun je verwachten in Tirreno-Adriatico. Op Prati di Tivo krijgen de genomineerde ‘grote drie’ te maken met Egan Bernal en Tadej Pogacar, zomaar de jongste twee winnaars van de Tour, maar ook met Sergio Higuita, Mikel Landa en bovenal … Joao Almeida. Die kan een belangrijke speler worden en bovendien aan de zijde van Julian Alaphilippe, met wie hij een één-tweetje kan opzetten. Wout Van Aert zal minder aan Tobias Foss hebben maar dat betekent niet dat hij helemaal kansloos is.


Wat kan of wat wil Mathieu van der Poel: hij kwam voor een ritzege die hij behaalde dag op dag 37 jaar nadat zijn papa Adrie dat deed in Ancona 1984, wat hij toen verlengde in een knappe vierde eindplaats. Steekt Mathieu zijn papa naar de kroon of laat het gewoon lopen in functie van Milan-Sanremo?


Laten we vooral ophouden met het internationale peloton te reduceren tot ‘de Grote Drie’ die er op dit moment in hun koersen inderdaad bovenuit steken. Paris-Nice wordt door Michel Wuyts, die ik nochtans bewonder om zijn kennis en vakmanschap, gedegradeerd tot een voorkoers van Tirreno-Adriatico. Hij maakt het nog erger door de uitslag in Italië weinig verhullend te becommentariëren. Er zijn mensen die dat inblikken en in uitgesteld relais bekijken. Neem hen in godsnaam die spanning niet af! Gelukkig overlappen beide uitzendingen vandaag slechts partieel: Paris-Nice op Sporza van 13.50 tot 15.20, Tirreno-Adriatico op Eurosport 1 van 15.05 tot 16.30. Het moet dus lukken om van beide koersen de ontknoping niet van tevoren te kennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten