woensdag 24 maart 2021

Na 438 dagen zonder overwinning

 

Rohan DENNIS moest

van vèr terugkeren

 

De 30-jarige oorspronkelijke watersportfanaat heeft eindelijk nog eens (een tijdrit) gewonnen. Het was geleden al van 25 september 2019, de dag van het WK tijdrijden in Harrogate, waar hij zijn titel verlengde met ruim verschil op Remco Evenepoel (+1’09”) en Filippo Ganna (+1’55”).

Het was ook zijn eerste overwinning voor Ineos, dat hem in moeilijke tijden bleef steunen en waarvoor hij nu veel wil terugdoen.

Het gebalde 2020 werd een klotejaar waarin hij zichzelf maar niet op de rails kreeg. Hij bleef verstoken van overwinningen en viel zelfs als titelverdediger uit zijn rol: in Imola werd hij pas vijfde na Filippo Ganna, Wout Van Aert, Stefan Küng en Geraint Thomas.

2021 leek 2020 revisited te worden. In de tijdrit van Paris-Nice bleef hij steken op de zesde plaats. Die kwam kennelijk nog te vroeg want twee weken later was hij wel uitstekend aan zet in de tijdrit van de Volta a Catalunya, waarin enkel Rémy Cavagna (+5”) hem kon benaderen.

Rohan Dennis is niet uit hetzelfde fineerhout gesneden als zijn meest illustere landgenoten Cadel Evans, Phil Anderson, Richie Porte, … Daarvoor is hij teveel momentencoureur en hoegenaamd geen klassementsrenner noch een adept voor de klassiekers. Dichter dan een 16de plaats in de Giro (2018) schoof hij niet aan en de klassiekers liet hij helemaal ongemoeid. Korte rittenkoersen kunnen nog net, waarvan hij enkel Tour Down Under 2015 won. Verder werd hij 8ste in het Critérium du Dauphiné 2013, 2de (na Nairo Quintana) in Tirreno-Adriatico 2017, 7de in de Tour de Romandie 2018, 2de (na Egan Bernal) in de Tour de Suisse 2019, …..

Van iemand als Rohan Dennis zou je geredelijkerwijs mogen verwachten dat hij vroeg of laat het werelduurrecord aanvalt maar dat is voorlopig niet aan de orde als het dat ooit zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten