maandag 22 maart 2021

De  Volta a Catalunya tot en met zondag

elke dag op Eurosport 1 vanaf 15.15u.

 

Zelfs zonder Tadej POGACAR 

en Primoz ROGLIC interessant

 

De Volta a Catalunya is aan zijn eeuwfeest toe en daarmee, na de Tour en de Giro, de oudste rittenkoers en met de Itzulia Basque (5-10 april) na dé Vuelta de belangrijkste van Spanje.

 

Deze zevendaagse bekent meteen kleur met drie bergetappes en één tijdrit (18,5 km.). De terminus op zondag is iconisch: het Park van Montjuich in Barcelona, het WK rendez-vous waarop Freddy Maertens en Eddy Merckx in 1973 clashten en waarop Claude Criquielion in 1984 triomfeerde.

 

De bezetting van deze century kun je samenvatten in een ‘Tien om te Zien’, die in de grote ronden aardig wat stars and stripes verzamelde: Joao Almeida, Richard Carapaz, Dan Martin, Enric Mas, Richie Porte, Nairo Quintana,  Geraint Thomas, Rigoberto Uran, Adam & Simon Yates.

 

Er zijn evenwel ook Esteban Chaves, Jai Hindley, Lennard Kämna, Wilco Kelderman, Wout Poels, Michael Woods, Ilnur Zakarin, … maar nièt titelverdediger Miguel Angel Lopez die in quarantaine vertoeft. 

Sepp Küss krijgt, bij afwezigheid van Primoz Roglic en Wout Van Aert, een unieke kans om zich te bewijzen. George Bennett en Steven Kruijswijk zullen hem graag steunen of het van hem overnemen.

 

Het enigma Marc Hirschi debuteert als een ander minder empathisch personage bij UAEmirates.

Peter Sagan heeft (vierde) in Milano-Sanremo aangetoond dat hij veel verder staat dan de meesten durfden te veronderstellen.

Chris Froome blijft wel mysterieus. De over twee maanden 36-jarige eyecatcher van Israel Start-Up Nation is (althans volgens L’Equipe) de bestbetaalde van het peloton te zijn. Hij werd in de UAE Tour hopeloos zoekgereden en kwam daarna niet meer in competitie. Verhouding kostprijs/rendement is hij tot nader order de slechtst denkbare investering, die ook zou te maken hebben met zijn aantal volgers op de scoiale media.

 

Benieuwd ook hoe dicht Jordi Meeus en Harm Vanhoucke, op hun respectief terrein, bij een dagzege kunnen komen of zou er voor de West-Vlaming (elfde in Paris-Nice) opnieuw een spraakmakend klassement inzitten en voor de bijna 41-jarige Alejandro Valverde meer dan een acte de présence?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten