maandag 8 maart 2021

 Twee keer gewonnen en tweemaal éérvol verloren

 deceuninck-Quick.Step 

toch hét team van het weekend

 

 

Ook kijken naar MARC in Roeselare en naar MAURI in Larciano luidde het parool en zie waartoe dat leidde!

Eerst deze twee vragen: 

. kun je eervoller verliezen als Julian Alaphilippe zaterdag van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche?

. kun je eervoller verliezen als Mark Cavendish zondag van Tim Merlier in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré?

Ik dacht van niet en bovendien werden die dichtste ereplaatsen uitgevlakt door de overwinningen die ook tellen.

Vooral die van Mauri Vansevenant in Larciano moet tot de verbeelding spreken. Vier dagen na Laigueglia revancheerde hij zich op Bauke Mollema, die zich dit keer niet uit de voeten kon maken voor zijn medevluchters die niet van de minste waren maar wel Mikel Landa, Nairo Quintana, de verrassende Ide Schelling, Gianluca Brambilla (recentelijk dag- én eindwinnaar van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var), Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, … In de spurt van de stervende zwanen na een zware koers kan Mauri dus zijn mannetje staan want in Laigueglia moest hij er voor de tweede plaats maar eentje nipt laten voorgaan, de in bloedvorm verkerende Egan Bernal (derde in de Strade). Mauri mag nu zestien dagen in zijn doosje en zijn zinnen op aktieve (!) wijze verzetten op de ouderlijke boerderij alvorens te hernemen in de Settimana Coppi & Bartali. Jammer dat er daar geen individuele (wel een ploegen) tijdrit geprogrammeerd staat, vooralsnog een stap in het onbekende voor Mauri. De tip van die sluier zal pas wat opgelicht worden in het korter aansluitende Baskenland, die zowaar begint met een korte (13,9 km.) klimtijdrit in Bilbao. Benieuwd wat dat geeft.

 

De overwinning van Sam Bennett in Paris-Nice is vanzelfsprekender. Hij zat nochtans behoorlijk geïsoleerd in vergelijking met Arnaud Démare en Mads Pedersen. Dat hij het toch klaarde, geeft er nog een fikse meerwaarde aan.

 

De dichtste ereplaats van Mark Cavendish in Roeselare mocht aanvoelen als een overwinning. Bert Van Lerberghe incasseerde tijdens zijn lead-out een kwak, waarop de alerte Merlier van ver aanging en standhield, al naderde Cavendish nog met rasse schreden die perspectief bieden voor wat volgt.  

Tim Merlier kloppen is deze dagen a mission impossible en dat zullen ze ook vanaf woensdag ondervinden in Tirreno-Adriatico, al krijgt hij daar te maken met ene Davide Ballerini, die ook al drie zegestreepjes achter zijn naam heeft met als kroonluchter de Omloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten