maandag 15 maart 2021

 

Wout was nièt de mindere van Mathieu maar beiden werden 

overruled door TADEJ

 

Daags na de koninginnenrit zou het zonder meer een pittige heuveltocht worden. Zonder meer?! De Tappa dei Muri stak de zaterdagetappe zowaar naar de kroon met Mathieu van der Poel in de absolute hoofdrol. Hij versnelde in twee keren en isoleerde zichzelf al op vijftig kilometer van de finish. Anderhalf uur open en bloot in de natte koude gaven hem uitzicht op gewonnen spel tot Tadej Pogacar voor de eindzege volstrekte zekerheid wilde ten overstaan van Wout Van Aert en op zijn beurt versnelde. Ik denk niet dat de Sloveen de initiële bedoeling had om de Nederlander alsnog de dagzege te ontfutselen maar aangezien Wout redelijk kort achter hem standhield, moest hij plankgas blijven geven. Dat leek hij wat te dimmen in de ultieme hectometers, bewust of uit noodzaak. Ook Mathieu en Tadej zullen ooit wel eens partners in crime zijn, vandaar.

Ja, Mathieu van der Poel kreeg daags na zijn snipperdag een vrijgeleide maar zelfs dàt doet niets af van zijn (dixit papa Adrie) vèruit stràfste inspanning ooit, niettegenstaande hij op dat vlak lang niet aan zijn proefstuk toe was, herinner u onder meer zijn ’80 km. van Kuurne’. Liever briljant dan regelmatig, luidt zijn parool en dat vindt hij kennelijk minder saai dan het à la Van Aert focussen op en het verdedigen van een spraakmakend klassement. Voor de korte afsluitende tijdrit van 11,1 km. zal hij morgen allicht de neus ophalen nadat hij de chronorace van 13 km. in de UAE Tour rateerde. Mathieu van der Poel en tijdritten, dat matcht als water en vuur.

Overigens moeten de inspanningen van Wout dit weekend om na Tadej Pogacar the very best of the rest te zijn niet onderdoen voor die van zijn Nederlandse alter ego. Wout is een bredere coureur à la Sean Kelly of à la Laurent Jalabert terwijl Mathieu meer raakpunten met Roger De Vlaeminck etaleert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten