dinsdag 23 maart 2021

 Settimana Coppi e Bartali tot zaterdag

Mauri VANSEVENANT neemt zijn aanloop 

naar het Baskenland

 

Mauri Vansevenant (top)favoriet voor de Settimana e Bartali?! Niet doen! Hij houdt het liever bij “mijn stinkende best doen en dan zien waar mijn scheepje aanmeert”. 

Na zijn achtste plaats (in weerwil van hand- en spandiensten voor Julian Alaphilippe) in de Tour de la Provence, zijn derde plaats in Laigueglia en zijn triomf in Larciano legt men de lat almaar hoger doch Mauri laat zich niet gek maken, zelfs al stelt de concurrentie minder voor dan bij voornoemde aangelegenheden. Toch blijven Sergio Henao, Ben Hermans, Matteo Jorgenson, Gianni Moscon, Ivan Sosa, Jonas Vingegaard, … concullega's die ontzag verdienen.

Het begint al deze voormiddag met een vlakke rit van 97 km. en een nanoense korte ploegentijdrit. Daarna volgen meer geaccidenteerde trajecten zonder overvloed aan hoogtemeters, zonder aankomst op een col en zonder tijdrit (waarin ik Seevie junior eens graag had bezig gezien). 

Dit is voor Mauri de ideale aanloop naar de Itzulia Basque (World Tour) die op 5 april begint met een (klim)tijdrit in Bilbao.

Ook Henri Vandenabeele en Ilan Van Wilder zijn er met Team DSM in de Settimana bij maar van hen wordt voorlopig minder verwacht dan van Mauri en kunnen dus op de verrassing spelen.

Benieuwd of de gretige Mark Cavendish deze voormidaag weer wat dichter komt bij zijn eerste zege van het seizoen en van zijn remontada.

Ook de 49-jarige Davide Rebellin is er bij en niet louter als curiosum want in Larciano werd hij 21ste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten