dinsdag 23 maart 2021

Tijdrit vandaag op Eurosport 1 vanaf 15.15u.

 

Andreas KRON opsteker voor 

het veelgeplaagde Lotto-Soudal

 

De Volta a Catalunya heeft al meteen de toon gezet voor het zwaardere werk dat nog volgt. De 37-jarige Luis Sanchez kon zich met drie jonge twintigers losmaken uit het weifelende gehalveerde peloton, waaruit Chris Froome en Peter Sagan allang gelost waren nadat Rui Costa en Pieter Serry letterlijk weggevallen.

Het werd een prachtdag voor Lotto-Soudal. Sylvain Moniquet maakte deel uit van de échappée-bidon en hield er de trui van de bergprijs aan over. 

De 23-jarige Waal was niet de enige die zijn teamkleuren prominent in beeld bracht beeld. Andreas Kron deed des te meer. Hij maakte niet enkel deel uit van de slagende ontsnapping, de 22-jarige Deen rondde die ook knap af in een atypische spurt met vier op een rij.

Andreas Kron komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Als tweedejaarsjunior in 2016 won hij de G.P. Patton van onder anderen Marc Hirschi (3de) en Tadej Pogacar (11de). Twee maanden later voegde hij daar de Keizer van Koksijde aan toe.

Als derdejaarsbelofte won hij vorig jaar de slotrit van de Tour de Luxembourg, waarbij hij Diego Ulissi afhield. Hij werd daarenboven vijfde in de klassering en ook in andere korte rittenkoersen eindigde hij hoog. In 2019 won hij voor Riwal bijna de voorlaatste rit van de Belgium Tour. Hij wurmde zich in Seraing tussen werelduurrecordhouder Victor Campenaerts en eindwinnaar Remco Evenepoel. Anderhalve maand later werd hij achtste in de Tour Alsace. Op het loodzware WK in Harrogate kwam hij uit op een fraaie zesde plaats. 

Andreas Kron is dus een allrounder. Benieuwd hoe zijn leiderstrui hem vandaag vooruitbrandt in de golvende tijdrit van 18,5 km., die vooral in het begin niet van de poes is.  Als tijdrijder herinner ik mij hem van de korte tijdrit in Wulpen op de slotdag der Keizer van Koksijde. Hij werd er derde na zijn landgenoot Frederik Rodenberg (-6”) en Sasha Weemaes (-3”). Wanneer er wat op het spel staat, kan hij het gevecht met zichzelf aan, benieuwd hoe vèr dat hem vandaag  brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten