dinsdag 16 maart 2021

 

Wie steekt Filippo GANNA 

naar de kroon: Wout VAN 

AERT of … Tadej POGACAR?

 

De korte tijdrit van vandaag is, wat betreft de eindzege, overbodig of het zou moeten zijn dat Tadej Pogacar à la Primoz Roglic door rampspoed wordt getroffen.

Filippo Ganna zette vorig jaar in deze tradionele tijdrit van 10 km. in San Benedetto del Tronto in 10’42” een recordtijd neer, hetzij aan meer dan 56 km. per uur. Deze namiddag is opnieuw het momentum van de uitgeruste regérende wereldkampioen, die al sedert 28 januari 2020 geen tijdrit meer heeft verloren (van ... Remco Evenepoel in de Vuelta a San Juan). 

Wout Van Aert zal Filippo Ganna zo dicht mogelijk proberen te benaderen maar hou toch ook maar rekening met … Tadej Pogacar, die er met de stimulans van de leiderstrui, een erezaak van zal maken. Ik denk dat deze grote drie binnen een speling van vijf seconden de top drie zullen invullen in een misschien wel verrassende orde. 

Jammer dat Mathieu van der Poel zich in dat debat niet zou mengen alsof hij zijn beperkingen als tijdrijder wil camoufleren. Of zou het een afkeer zijn? Vorig jaar werd hij, hoewel op weg naar de eindzege, in de 8,1 km. tijdrit van de BinckBank Tour pas vijfde op 12".  In normale doen moet hij Filippo, Wout en Tadej partij kunnen geven. 

Ook voor Tim Wellens, verrassend zesde in de tussenstand, staat er nog wat op het spel. In een tijdrit die er toe doet, heeft hij nog nooit teleurgesteld en dat zal vandaag niet anders zijn. Het is zelfs haalbaar dat hij Matteo Fabbro (-36”) alsnog passeert. Die werd vorig jaar in deze tijdrit 65ste op 1’22”. Anders wordt het moeilijk om Joao Almeida (+12”) af te houden.

En zou Mads Würtz, de winnaar van gisteren, niet heropstarten als tijdrijder? Ik vrees ervoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten