dinsdag 9 maart 2021

Stefan BISSEGGER  

zal géén vluchtige passant zijn

 

Stefan Bissegger heeft (hoe sneu voor Rémi Cavagna) met “83 de tijdrit van Paris-Nice gewonnen, vijftien dagen nadat hij in de even korte chronorace van de UAE Tour het verschil met Filippo Ganna op veertien tellen hield. 

De 22-jarige Zwitser is het zoveelste adept van de piste die dit jaar niet voor het eerst komt piepen in de World Tour want hij werd al derde (na Sören Kragh Andersen en Stefan Küng) in de tijdrit van de BinckBank Tour. Stefan Küng en Silvan Dillier klopten hem in het kampioenschap van Zwitserland. Een tweede plaats (na Andreas Leknessund) in het EK tijdrijden leverde een volgende podiumplaats op. Ga er maar van uit dat de dan net 23-jarige Helveet dit jaar bij leven en welzijn, tussen Knokke en Brugge, opnieuw meespeelt voor de nevenmedailles in de WK tijdrit van de contractrenners. 

Stefan Bissegger dus: wereldkampioen individuele achtervolging bij de junioren in 2016 en ook nog vijf Zwitserse titels op de baan.

Hij combineerde het ovaal almaar meer met de weg, waarop hij in 2016 de Driedaagse van Axel won en zo zijn naam bijschreef op een exquise palmares van 16- en 17-jarigen. In de Tour du Pays de Vaud hield hij bij dagzeges, net als in de Tour de l’Avenir 2019, het jaar dat hij in de WK-wegrit in Harrogate derde werd na Nils Eekhoff en Samuele Battistela. Eerder op het jaar had hij in de Course de la Paix enige aanleg geëtaleerd (tweede na alweer Andreas Leknessund) voor klassementsrenner. Dat wordt morgen opwaarts naar Chiroubles bevestigd of ontkend. Ik denk dat hij eerder een momentencoureur zal zijn maar hij mag mij altijd verrassen met het hardnekkig verdedigen van zijn knalgele leiderstrui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten