maandag 1 maart 2021

 Wéés gerust: ook Wout VAN AERT zal er klaar voor zijn 

 

Na het spierballen rollen van Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel plus het overaardig aansluiten van Tom Pidcock houden nogal wat Vlaamse supporters het hart vast dat de nog competitieloze Wout Van Aert komende zaterdag als titelverdediger zal tekort schieten in de Strade Bianche. 

Vanwaar halen ze het om zo weinig vertrouwen te hebben in hun idool? Zou hij zijn tijd misschien in onledigheid hebben doorgebracht? Vorig jaar was hij (net als de anderen) vijf maanden out of competition, wat hem alvast niet belette om binnen de eerste twaalf dagen van augustus opeenvolgend de Strade Bianche, Milano-Sanremo, de openingsrit van het Critérium du Dauphiné te winnen en tussendoor derde te worden in Milano-Torino. Genoemde anderen leden kennelijk meer onder het gemis aan competitie want ze werden op weg naar Siena helemaal zoekgereden: Mathieu werd vijftiende op ruim tien minuten, Julian 24ste op een kwartier. Zo’n vaart zal het komende zaterdag wel niet nemen; men mag zich eerder aan een scenario als de Ronde van Vlaanderen verwachten al is er ook nog  de rest van de top vijf van de stofferige en hellende Toscaanse witte wegen 2020: Alberto Bettiol (vierde), Davide Formolo (tweede), Jakob Fuglsang (vijfde) en Michael Schachmann (derde). Tom Pidcock komt er normaal gezien bij terwijl Marc Hirschi (het enigma begint er pas aan in Catalunya) ontbreekt.

De Strade Bianche is de aanhef van een Italiaans drieluik dat via Tirreno-Adriatico (10-16 maart) leidt naar Milano-Sanremo (20 maart), de eerste monumentale klassieker waarin ook deelnemers aan Paris-Nice (7-14 maart) hun opwachting maken.

1 opmerking:

  1. Bernard hoeveel bladzijden & hoeveel foto's vanaf welk jaar tot wanneer wat is de kostprijs

    BeantwoordenVerwijderen