zaterdag 20 maart 2021

 En hierna volgen Wevelgem, Waregem en Schoten  

Tim MERLIER

won geen sprintersfestival

maar een uitputtingsslag

 

Tim Merlier heeft zijn hattrick aan spurtoverwinningen in Belgische koersen volgemaakt. In deze sector wordt hij gestaag ‘de maat der dingen’!

Na (in alfabetische orde) Pascal Ackermann, Davide Ballerini, Phil Bauhaus, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, John Degenkolb, Timothy Dupont, Fernando Gaviria, Hugo Hofstetter, Fabio Jakobsen, Riccardo Minali, Andrea Pasqualon, Jasper Philipsen, Tom Pidcock, Jake Stewart, Wout Van Aert, … minstens één keer te hebben verslagen heeft hij nu ook Mads Pedersen over de knie gelegd.

De Deense uitgetreden wereldkampioen bofte in Kuurne nog dat Timmeke geen deel uitmaakte van de sprintende hoofdgroep. Om en rond Koksijde leek zich dat te herhalen maar hij kon het op de valreep rechtzetten op het einde van een slechte namiddag waarin de heuvelzone hem klein leek gekregen te hebben. Op karakter geraakte hij toch nog aan boord met de eerste achtervolgers waarmee hij honderd kilometer achter de feiten koerste maar zijn volharding werd beloond. En na de aansluiting werden zijn zegeprikkels door de passages aan de finish nog wat extra aangescherpt. Niet de lead-out van Deceuninck-Quick-Step maar wel die van Jonas Rickaert was bepalend en die gaf hem zoveel vertrouwen dat hij, zoals in de Monseré, van erg vèr aanzette en ondanks riskant omkijken (waarvan Tim zelf zot wordt) niet meer verontrust werd.

Tim Merlier op één, Mads Pedersen op twéé en dat daags vòòr Milano-Sanremo. Vreemd dat zij er daar niet bij zijn. Je voelt aan dat Tim er daar wel graag bij was geweest maar in dat geval had hij de Bredene Koksijde Classic niet gewonnen. Misschien was het een goed plan om er de Primavera van tussen te laten in functie van zijn verder programma: Gent-Wevelgem (28 maart), Waregem (31 maart) en de Scheldeprijs (7 april), waarin (bij afwezigheid van Mathieu) eigen kansen aan de orde zullen zijn. 

Het herbegint dus volgende zondag in Gent-Wevelgem (eigenlijk Ieper-Wevelgem), waar hij er op 11 oktober 2020 al bij was. In de uitgedunde hoofdgroep kwam hij toen uit op de 27ste plaats. Dit keer wordt hij ingezet als troefaas. Zijn generale repetitie was alvast overgeslaagd want hij het haalde van Mads Pedersen, de titelverdediger in Wevelgem. 

Ook een oogstrelend vast ritueel aan het worden: het hypersnelle recuperatievermogen van Tim dat uitmondt in een innige omhelzing door Cameron (dochter van wijlen Frank) Vandenbroucke. Zij is er telkens als de kippen bij om haar fris … haantje te fêteren. Op die manier zien we ook een beetje Frank terug en dat doet deugd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten