maandag 1 maart 2021

 Jhonatan NARVAEZ  

is 'n atypische Zuid-Amerikaan

 

Jhonatan  Narvaez, die over drie dagen 24 jaar wordt, was de absolute verrassing in Kuurne-Brussel-Kuurne omdat hij op de Kanarieberg als enige meekon met de losgeslagen Mathieu van der Poel, voor wie hij zelfs een aardige steun betekende.

Jhonatan wie?! Narvaez! Minder onbekend dan eerst gedacht want hij behaalde in Cesenatico een precieuze dagzege in de Giro 2020, waarin hij weliswaar drie dagen later opgaf. Voorafgaand werd hij achtste in de Tour de Wallonie en behaalde daarna een dag- en de eindzege in de Settimana Coppi & Bartali door ten opzichte van leider Andrea Bagioli in de slotrit enkele bonificatieseconden op te strijken. Joao Almeida werd derde en Diego Ulissi vierde. Toch is het laatste wat je moet doen is Jhonatan Narvaez catalogeren als een klassementsrenner voor de grote ronden. Hij is een momentencoureur voor uiteenlopend terrein, wat hij op weg naar Kuurne ten overvloede bewees.

Jhonatan belandde via de opleidingsploegen Klein Constantia 2016 (waarin ook Rémi Cavagna, Ivan Garcia, Enric Mas, Kenny Molly, Maximilian Schachmann, …) en Axeon Hagens Berman 2017 logisch bij Quick Step Floors. Tijdens het slotweekend van februari 2018 werd hij zesde in de Classic d’Ardèche en ’s anderendaags (na Lilian Calmejane) tweede in de Drôme Classic. Hij onderscheidde zich ook in Hammer Series, waarin hij Quick Step Floors aan winst hielp in Limburg (Ned.) en aan de tweede plaats in Hong Kong. Tussendoor werd hij vijfde in de Tour de Wallonie en 18de in Paris-Tours.

Veelzijdiger kun je bezwaarlijk zijn. Niet te verwonderen dat Team Ineos hem tot elke prijs wilde hebben en ook aanwierf. Gisteren meldt hij zich ook op Vlaamse bodem als goed meewerkende compagnon de route van Mathieu van der Poel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten