maandag 29 maart 2021

Hij is er intrinsiek zelfs de betere versie van ...

 

Wout VAN AERT gelijkt almaar meer en beter op Sean KELLY

 

 

Na de E3 Harelbeke ontstond er bij zijn supporters al een lichte vorm van paniek en bij de anderen een gniffel omdat Wout ‘weer’ niet had gewonnen. 

Van Ieper naar Wevelgem was het nog lang niet van ‘moeten’, waarom zou het? Toch ‘mocht’ het al want hoe vlugger die klus geklaard was hoe beter. En van snelheid van uitvoering gesproken: de blitzkrieg voltrok zich niet in maar al op weg naar De Moeren. Wout Van Aert maakte zich voor een ijlende tocht van 180 km. met twintig anderen voor The Wolfpack uit de voeten. De zeven besten van dit gezelschap zou men pas terugezien in Wevelgem, waar Wout Van Aert de grote gevierde werd.

Of hoe zijn appellation contrôlée een grand cru werd. Na een vierde plaats in de Strade Bianche, een derde (na twee dagzeges) in Tirreno-Adriatico en in Sanremo plaatste hij in Wevelgem de kurk op de precieuze fles die hij zondag in Oudenaarde wil kraken aan het einde van de Ronde van Vlaanderen die hij op 18 oktober 2020 met enkele banddiktes aan Mathieu van der Poel moest laten. Wout wil van deze koers niet de navolger van Sean Kelly worden die in Vlaanderens zelfverklaarde mooiste driemaal (in 1984, 1986 en 1987) op de dichtste ereplaats strandde. En als topfavoriet aan de Ronde van Vlaanderen beginnen weegt een pak minder zwaar met een triomf in Wevelgem in the pocket.

 

Sean Kelly was in de jaren tachtig een uitzonderingsfiguur die behalve dominant zijn in de klassiekers ook furore maakte als klassementsrenner met zelfs een vijfde (in 1984) en een vierde plaats (in 1985) in de Tour en de eindzege in de Vuelta 1988 naast overwinningen in kortere rittenkoersen waarbij vooral een zevenslager in Paris-Nice.

Wout Van Aert is als sprinter, tijdrijder en klimmer de betere versie van Sean Kelly, wiens globaal palmares hij evenwel niet naar de kroon zal kunnen steken omdat zijn programma meer afgelijnd is en omdat hij deel uitmaakt van een breder collectief met striktere taakverdelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten