maandag 1 maart 2021

 Arjan LIVYNS lijkt eindelijk op weg naar zijn ware bestemming 

 

Na de abdicatie van Roompot-Charles stapte Arjen zelf op Christophe Brandt (Bingoal - Wallonie Bruxelles) af om als een volleerde pleitbezorger een contract te claimen. Arjen pakte uit met een betoog that Christophe couldn’t refuse.

 

Tijdens een gebald coronajaar kon hij zich toch laten gelden: 16de in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var, 13de in de Ardèche Classic, 2de (na zijn enige en helaas snellere medevluchter Florian Vachon), 6de in de Trofeo Matteotti, 15de in de Brabantse Pijl, 29ste in de Ronde van Vlaanderen,…

Arjen mocht twee jaar langer blijven en beschaamde dat versterkt vertrouwen niet. Na een bemoedigende aanloop in Zuid-Frankrijk (5de in La Marseillaise en 14de  in de Tour des Alpes-Maritimes) leefde hij boordevol vertrouwen naar het Vlaamse openingsweekeinde toe. Meer dan zijn naakte resultaten (43ste in Ninove en 19de in Kuurne) insinueren presteerde hij uitstekend en kwam prominent in beeld. Tijdens de Omloop was hij op de Molenberg één van de negen die zich even afzonderden nadat hij met Davide Ballerini, Zdenek Stybar en Greg Van Avermaet de oversteek had gemaakt naar de vroege vluchters. Met hen leek hij op weg naar een spraakmakende uitslag tot bij de Muur van Geraardsbergen alles weer samenliep. ’s Anderendaags behoorde Arjen richting Kuurne tot de beteren op de Oude Kwaremont.

Dit openingsweekend herinnert aan zijn knappe Ronde van Vlaanderen 2020, waarin hij vooral uitpakte op de Koppenberg. Op het geheel van hellingen realiseerde hij na Wout Van Aert de beste totaaltijd. In de Omloop kwam hij, wat dat betrof, uit op rang drie na Julian Alaphilippe en Tom Pidcock. Eén of andere klimtijdrit zou zijn potentieel nog beter in kaart kunnen brengen.


Zijn sterk najaar 2020 en dito pril voorjaar 2021 deden een belletje rinkelen, zelfs bij World Tour Teams. Dat geluid wil hij de komende weken verder doen aanzwengelen. Arjen werd geïnviteerd in de tv-cabine van Karl Vannieuwkerke, bij wie hij oogde zo fris als een hoentje maar dan eentje van de welbespraakte soort. 


Hoe zit dat nu juist: is de poulain van Luc Wante ‘nog maar’ of ‘rééds’ 26 jaar? 

Ik gok op het eerste en dus zit er op de traag maar gestaag bloeiende Kerkhovenaar nog aardig wat rek. Zijn plan B als bachelor sportmanagement mag hij nog meer dan even achter de hand houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten