vrijdag 19 maart 2021

Tim MERLIER, Mads PEDERSEN, 

Timothy DUPONT of … Mark CAVENDISH

 

Bredene Koksijde Classic

er is niets mis met een

‘sprintersfestival’

 

De jonge Bredene Koksijde Classic heeft een zoekende voorgeschiedenis. Van 2002 tot en met 2010 was het een onderdeel van de Driedaagse van West-Vlaanderen, daarna werd het tot 2018 de Handzame Classic en vanaf 2019 maakt het deel uit van de ProSeries, de categorie net onder de World Tour. 

De winnaarslijst presenteert vooral snelle mannen, inzonderheid die van Johan Museeuw (2002), Jaan Kirsipuu (2004), Robbie McEwen (2006), Danilo Napolitano (2009), Francesco Chicchi (2012), Alvaro Hodeg (2018) en Pascal Ackermann (2019).

Er wordt rond halféén van wal gestoken in Bredene voor 200 kilometer alover West-Vlaamse Heuvelland met tweemaal de Monteberg, de Kemmelberg, de Rodeberg en de Sulferberg als een kloeke knipoog naar Gent-Wevelgem waarna het richting plaatselijke ronden gaat voor een pelotonsprint, de ideale apotheose van "De Primavera van het Noorden", al is het vanzelfsprekend niet verboden om onderweg de spurtcode te ontcijferen.

Het deelnemersveld is een redelijk getrouwe copy paste van dat van Nokere Koers met onder anderen Piet Allegaert, Pierre Barbier, Erik Baska (de BKC-winnaar van 2016), Jenthe Biermans, Thomas Boudat, Mark Cavendish, Bryan CoquardTimothy Dupont, Ethan Hayter, Tim Merlier, Christophe Noppe, Mads Pedersen (vreemd dat die Milano-Sanremo nièt rijdt), Nils Politt, Jans Roy, Florian SénéchalJake Stewart, Gerben ThijssenEmiel VermeulenJelle WallaysJordi Warlop, Sasha Weemaes, …

Jammer dat Patrick Robeet, de eclatante winnaar van Nokere Koers, ontbreekt. Hij zou én eyecatcher én smaakmaker zijn geweest.

Bert Pattyn en zijn mannen hadden ook opnieuw de Youngster Coast Challenge (1.2 u23)  voorzien maar die werd coronagewijs afgevoerd. Men rekent op meer sanitaire meeval voor de Flanders Tomorrow Tour (2.2 u23), een nieuwe driedaagse vanaf donderdag 2 september, geen toevallige datakeuze aan het begin van de maand van de internationale kampioenschappen: de Europese van 8 tot en met 12 september in Trentino (It.) en bovenal de mondiale in Vlaanderen van 18 tot en met 26 september. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten