dinsdag 23 maart 2021

 Winnaar van de openingsrit Settimana Coppi e Bartali

Voor Jakub MARECZKO is 

dit al de ... 58ste overwinning


… vrijwel allemaal op exotische plaatsen behaald

 

Niet, zoals empathisch verhoopt, Mark Cavendish maar wel Jakub Mareczko heeft de openingsrit van de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. Een absolute verrassing? Toch niet!

Jakub Mareczko is géén Pool (wel in Polen geboren) maar wel een 26-jarige Italiaan die bij de meesten onder ons geen belletje zal doen rinkelen. Doe evenwel maar niet al te meewarig over hem want hij had al … 57 overwinningen behaald, (op één na) allemaal dagzeges in rittenkoersen van niet-traditionele wielerlanden: 18 in de Tour of Taihu Lake (annex eindzege in 2015 en 2017), 7 in de Tour of Hainan, 6 in de Tour de Maroc, 3 in de Tour of Qinghai Lake, 3 in de Tour de Langkawi, 2 in de Tour of Turkey, 3 in de Tour de Hongrie en 2 in de Sharjah Tour, … Met zijn dagzege in de Settimana Coppi e Bartali is hij overigens niet aan zijn proefstuk want hij behaalde er al één in de editie van 2016.

In maart had hij met de Trofej Umag (Croatia) zijn eerste zege in een ééndagskoers behaald.

Jakub Mareczko maakt deel uit van het procontinentale Vini Zabù dat geen enkele bekende naam aan boord heeft en toch een wildcard verwierf voor de Giro. Het zou straf zijn indien Jakub daarvoor bedankte met een ritoverwinning. Totaal uitgesloten is dat niet want op zijn bijna 27ste zit er nog aardig wat rek op hem.

1 opmerking: