woensdag 24 maart 2021

Tim MERLIER is er niet bij 

voor een dubbelslag aan de Westkust

 

Stelt Brugge - De Panne het begrip ‘sprintersfestival’ in ere?

 

De Driedaagse De Panne - Koksijde zou vandaag aan zijn 45ste editie bezig zijn. Het geesteskind van wijlen Bernard Van de Kerckhove werd na 2017 ontbonden en als een Siamese tweeling uit mekaar gehaald die almaar minder ééneiig blijkt als eerst gedacht. 

De in uitzicht gestelde sprintersfestivals zijn geen zekerheid meer. Het zijn de weersomstandigheden en de coureurs die het koersverloop bepalen. Brugge - De Panne was op 21 oktober 2020 een stormtocht en Bredene - Koksijde werd vorige vrijdag een slijtageslag voor costauds

Vandaag lijkt een sprintersfestival meer kans te maken. De weersomstandigheden zijn mild, er wordt geen ommetje gemaakt naar het West-Vlaamse Heuvelland wel naar het pittoreske Veurne alover De Moeren waar er heel meestal voldoende wind staat om waaiers te trekken, een kolfje naar de pedalen van Deceuninck - Quick.Step om bolide Sam Bennett of vrijbuiter Yves Lampaert in stelling te brengen, al zijn er ook nog Alvaro Hodeg en Florian Sénéchal als wisselspelers

Met Tim Merlier moeten ze alvast geen rekening houden, die mag vol inzetten op Gent-Wevelgem. Jonas Rickaert, zijn vertrouwde sidekick, is er wel bij en hopelijk mag hij voluit zijn kans gaan.

Er zit al wat druk op bij Pascal Ackermann, Arnaud Démare, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, Fernando Gaviria en Elia Viviani die in al hun sprints op dichte en zelfs verre ereplaatsen bleven steken.

Eigenlijk zijn Cees Bol (dagzege in Paris-Nice), runner up David Dekker (tweemaal tweede in de daguitslag en winnaar op punten in de UAE Tour) en Timothy Dupont (dagwinnaar in Bessèges en derde in de Monseré) de enigen die overlopen van vertrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten