zondag 28 maart 2021

MAURI in de Settimana Coppi e Bartali

SAGAN in Catalunya

 

Jong wint niet, minder jong wel

 

 

Niet de 21-jarige Mauri Vansevenant maar wel de 3,5 jaar oudere Jonas Vingegaard heeft de 38ste Settimana Coppi e Bartali gewonnen. Hij behaalde twee dagzeges en diepte zijn voorsprong uit in de slotrit die door zijn medevluchter Mikkel Frölich Honoré werd gewonnen, goed voor de 13de zege voor Deceuninck-Quick.Step. Mauri en Mikkel hadden nog een putsch beraamd maar Jonas gaf geen krimp. 

Mauri stak in de derde rit een gretige hand uit naar de dagzege maar werd op 500 meter van de finish door de eerste vijf achtervolgers bijgehaald en overstoken. Die ontwikkeling was ook cruciaal voor het eindklassement, waarin Mauri op de zevende plaats uitkwam. Het was alvast een uitstekende algemene repetitie voor de veel zwaardere en kloeker bezette Itzulia Basque Country die op maandag 5 april begint met een lastige tijdrit in Bilbao.

De nog één jaar jongere Ilan Van Wilder deed het voor Team DSM ook meer dan behoorlijk met de tiende eindplaats na tweemaal zevende in de daguitslag.   

 

Peter Sagan won, een week na zijn vijfde plaats in Milano-Sanremo, de voorlaatste rit van de Volta a Catalunya en dat werd door velen als leuk nieuws begroet. In de vier voorafgaande ‘rustdagen’ eindigde hij geen enkele keer bij de eerste honderd en in de tussenstand totaliseert hij tachtig minuten meer dan Adam Yates. Maar goed, hij kwam naar daar om Vlaanderen en Roubaix voor te bereiden en indien hij daarin méékoerst én een resultaat behaalt dan kunnen we het opnieuw over hem hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten