woensdag 3 maart 2021

Met David GAUDU en Andrea BAGIOLI

Ook de Franse ProSeries kregen winnaars met status

 

Parallel met het Vlaamse openingsweekeinde waren er in Frankrijk de 14de Ardèche - (zaterdag) en de 9de Drôme Classic (zondag), twee van de 52 (27 ééndagswedstrijden en 25 rittenkoersen) manches in de ProSeries, de categorie net onder de World Tour. Beide organisaties mochten een winnaar met meerwaarde huldigen.

David Gaudu (die ’s anderendaags 20ste werd) haalde het van zijn medevluchter Clément Champoussin. Gaudu is de Franse hoop voor de Tour, al denk ik dat de top vijf daar zijn hoogste goed wordt. In afwachting werd hij dertiende in de Tour van 2019 en achtste in de Vuelta 2020 na het behalen van twee dagzeges. Ook de zwaarste klassiekers zijn hem niet te hooggegrepen: 9de in La Flèche Wallonne, 6de in Liège-Bastogne-Liège en 11de in de Giro di Lombardia.

Andrea Bagioli reed op zondag weg uit een omvangrijke kopgroep, waarin zijn kompanen Mikkel Honore, Pieter Serry, James Knox en Dries Devenyns zijn zegetocht voorbereidden en afdekten om bij te dragen tot de al zesde overwinning van Deceuninck-Quick.Step. Het was voor de over drie weken 22-jarige Italiaan de derde overwinning in de beroepscategorie na een dagzege in de Tour de l’Ain en in de Settimana Coppi & Bartali, waarin Jhonathan Narvaez hem op de slotdag slim (met een bonificatieseconde) de eindzege afhandig maakte. Bagioli wordt een voorname schakel zin de verdere uitbouw van Deceuninck-Quick.Step voor de klassementen in de grote ronden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten