maandag 29 maart 2021

Nathan VAN HOOYDONCK

staat op uit het anonimaat    

 

 

Na Gianni Vermeersch, die almaar verder doorgroeit, is ook Nathan Van Hooydonck ontbolsterd als modelhelper. Dit had ik niet meer verwacht want de neef van Edwig leek na anderhalf seizoen bij BMC en twee bij CCC almaar meer ter plaatse te trappelen.

Al die tijd bleef hij verstoken van een overwinning en zelfs van spraakmakende ereplaatsen. Nathan leek, in schril contrast met zijn oom Edwig een kwarteeuw geleden, gedoemd tot een figurantenrol waarbij het zelfs verwondering wekte dat hij van het abdicerende CCC naar Jumbo-Visma mocht overstappen. 

Na de laatste zondag van maart 2021 wordt dit veel beter begrepen want zoals hij zijn kopman naar de overwinning escorteerde, dat was zelden gezien. Hij anticipeerde zelfs een ‘alles of niets’ van Stefan Küng, die niet eens voorbij zijn achterwiel geraakte.

Waar heeft Nathan al die tijd uitgehangen? Dat doet er al niet meer toe, meer aan de orde is dat dit het begin van iets heel moois en duurzaam kan zijn als de gedroomde sidekick van één van de grootste kampioenen van deze generatie.

 

Meteen is ook de mythe ontkracht dat Wout Van Aert op zijn terrein door Jumbo-Visma schromelijk aan zijn lot wordt overgelaten. Vergeet daarbij ook niet dat Mike Teunissen, die op training in Tenerife zwaar viel waarbij een spier aan het bovenbeen scheurde, nog voor het seizoenbegin langdurig uitviel. Met hem erbij kon Wout Van Aert nog meer het hoofd bieden aan The Wolfpack. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten