zondag 14 maart 2021

 

Enkel Wout VAN AERT 

werpt een dam op tegen

de Sloveense suprematie

 


Praat achteraf natuurlijk maar eigenlijk hadden Primoz Roglic en Wout Van Aert van koers moeten wisselen.

Zoveel minder moeilijk Wout het in Paris-Nice zou gehad hebben met Maximilian Schachmann, Aleksandr Vlasov, Ion Izagirre, Tiesj Benoot, Lucas Hamilton, … zoveel minder gemakkelijk zou het Primoz zijn vergaan in Tirreno-Adriatico met Tadej Pogacar, Sergio Higuita, Mikel Landa, Nairo Quintana, Joao Almeida, … maar hij zou het ook daar wel gehaald hebben toch?!

Zou het ooit eerder gebeurd zijn dat de notoire klassementsrenners reeds halfweg maart in optima forma verkeerden? De aanwezigheid van Remco Evenepoel zou het nòg interessanter hebben gemaakt.


Van de ‘Grote Drie’ hield op zaterdag 13 maart enkel Wout Van Aert stand. Julian Alaphilippe , die tevergeefs uitkeek naar Joao Almeida, wilde dat ook maar moest passen. Dat deed hij minder ostentatief dan Mathieu van der Poel die veel vroeger de rol loste. Bewust, zullen zijn fans opperen, want zo ingepland. Anderen zullen beweren dat hij van tevoren wist dat hij niet beter zou kunnen en dus liever anticipeerde op hetgeen Julian en in veel mindere mate de geïsoleerde Wout te wachten stond. Ineos en UAEmirates keken geamuseerd toe hoe Wout zich uitsloofde om het tijdsverschil zo klein mogelijk te houden zodat hij de eindzege nog niet opgeeft, al zal hij aan de afsluitende tijdrit van 11,1 km. in San Benedetto del Tronto niet genoeg hebben om de mali van 35” te overbruggen. Wout moet dus ook vandaag vol aan de bak in de heuvelrit naar Castelfidardo maar hoe zou hij Tadej Pogacar in verlegenheid kunnen brengen temeer hijbeter omringd is met Davide Formolo, Jan Polanc en Raf Majka. Wout Van Aert moet het met minder doen. Tobias Foss kon hem minder lang steun bieden dan verhoopt terwijl Robert Gesink en Timo Roosen in geen velden te bekennen waren. Een eventuele tweede plaats na Tadej Pogacar mag best aanvoelen als een overwinning.


Dat geldt trouwens ook voor titelverdediger Maximilian Schachmann in Paris-Nice, stilaan een vaste waarde in de rittenkoersen van een week, die hij combineert met een prominente rol in de zwaarste klassiekers. Zo werd hij in 2019 vijfde in de Amstel Gold Race, zevende in La Flèche Wallonne en derde in Liège-Bastogne-Liège 2019. In 2020 werd hij zevende in de Giro di Lombardia. De grote ronden zullen voor de Berliner allicht te hooggegrepen zijn. De 27-jarige Duitser is één van de zeldzamen die zijn weggaan bij Patrick Lefevere aardig doorstaan heeft in tegenstelling tot Bob Jungels bij A2R-Citroën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten