woensdag 3 maart 2021

 Vandaag aan de Ligurische kust

Krijgt de Trofeo Laigueglia 

eindelijk nog eens een 

ronkende winnaarsnaam?

De Italiaanse opener in het iconische plaatsje (hooguit tweeduizend inwoners) aan de Liturgische kust is aan zijn 58ste editie toe en is ideaal gepositioneerd in de aanloop naar het drieluik van de World Tour, waarvan het geen zelf deel uitmaakt zoals wel van de ProSeries, de categorie daar net onder. 

Op de winnaarslijst om u tegen te zeggen prijken de namen van meeste Italiaanse coryfeeën maar ook die van Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Sammie Moreels, Johan Museeuw, Frank Vandenbroucke, … en in 1993 zelfs die van de toen 21-jarige unknown soldier Lance Armstrong, wat het belang van deze koers onderstreept.

 

Toch waren de namen van de winnaars in de 21ste eeuw veel minder ronkend dan daarvoor en zelfs in die mate dat men het over een gereduceerd palmares kan hebben. Goed dat Filippo Pozzato er driemaal was om de verdunde spoeling enigszins up te graden. 

 

Dit jaar kan het deelnemersveld garant staan voor een sprekende winnaarsnaam die de inrichters het liefst zouden kiezen uit: Davide Ballerini, Egan Bernal, titelverdediger Giulio Ciccone, Sonny Colbrelli, Michal Kwiatkowski, Bauke Mollema, Gianni Moscon, Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, …  

Ik acht Andrea Bagioli in staat om, vijf dagen na de Drôme Classic, zijn tweede zege van het seizoen te behalen.  

 

De subtop is zo hemelsbreed geworden dat elke koers vanaf 1.1. mag rekenen op het deelnemersveld dat het verdient. Blijkt ook dat alle toppers in coronotijden geen enkele kans op winst onbenut laten.

De 49-jarige Davide Rebellin is er bij met Work Service Marchiol Vega maar eerder als curiosum dan als meerwaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten