donderdag 11 maart 2021

 

 

 deceuninck-Quick.Step 

heeft de kaap van 10 reeds gerond

 

 

Julian Alaphilippe moet (sic) dan toch zijn koffers niet pakken in Tirreno-Adriateco wegens (zoals Sven Nys subtiel insinueerde) ‘kansloos tegen Mathieu van der Poel’. In de aankomst heuvelop in Chiusdino benutte hij zijn kompaan Joao Almeida als springplank om naar voor te knallen. Mathieu van der Poel noch Wout Van Aert hen nog remonteren

Een driehoekstornooi?! Bijlange niet want nog 33 anderen eindigden in dezelfde tijd en in de tussenstand is het nauwelijks anders. Die zullen de volgende drie dagen wel drastisch uitgedund worden.

En wat Julian versus Mathieu in de Primavera betreft, wat zou daar het vèrst dragen en het meest renderen: de WK-demarrage van de Fransman op de Cipressa of de Strade-explosiviteit van de Nederlander op de Poggio? Allicht delen Wout en nog meer anderen hun gezelschap en moet een sprint uitsluitsel brengen. 


Kort na Julian Alaphilippe in Tirreno-Adriateco verzilverde Sam Bennett in Paris-Nice een volgende assist van Michael Morkov voor zijn tweede dagzege in Paris-Nice, zijn vierde van het seizoen waarmee hij voor Deceuninck-Quick.Step de kaap van tien rondde.

Beide afwerkers worden over negen dagen ook belangrijke spelers in Milano-Sanremo. Indien er na de Cipressa en de Poggio geen afscheiding komt waarvan de wereldkampioen deel uitmaakt en er dient zich op de via Roma een compacte hoofdgroep aan waarin Sam Bennett geacht wordt het voortrouw

De Primavera leek de Ier de vorige jaren te hooggegrepen, zijn beste uitslag was daar een 28ste plaats in 2019 toen hij nog reed voor Bora-Hansgrohe dat voluit de kaart trok van Peter Sagan die vierde werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten