vrijdag 14 januari 2022

Eerst een waardig WorldTour Team samenstellen

 

 Uno -X is lang (nog) nièt klaar voor de Tour

 

Uno-X is al tuk op een wildcard voor de Tour 2022 en wil vanaf 2023 deel uitmaken van de WorldTour. Die volgorde is als de koets vòòr het paard spannen.

First things first = eerst een degelijk effectief beschikken, waarover het in 2022 geenszins beschikt.


Neoprof William Blume LEVY is geen onbekende in Vlaanderen


In de betrouwbare Ranking van Cycling Quotient, die aan elke internationale koers verhoudingsgewijs punten toekent, telt het amper één vertegenwoordiger (als hekkensluiter nog wel) in de top 100: de 25-jarige Noor Rasmus Fossum Tiller, die de meeste van zijn 493 punten sprokkelde in ons land: winnaar Dwars door het Hageland en ereplaatsen in Le Samyn (2de na Tim Merlier), de Antwerp Port Classic (5de), de G.P. de Wallonie (6de), Binche-Chimay-Binche (2de na Danny van Poppel).

Markus Hoelgaard en Kristoffer Halvorsen worden op de 115de respectievelijk 191ste plaats teruggevonden. Hoelgaard muteerde naar Trek-Segafredo. Halvorsen is de wereldkampioen beloften van Doha 2016, die de verwachtingen in 2017 meteen leek in te lossen met een zege in de Handzame Classic. Behalve dagzeges in 2.1 rittenkoersen kwam daar maar weinig bij. Zowel bij Sky/Ineos als bij Education First kreeg hij de buitenwacht. Hij bofte dat Uno-X een vangnet voor hem als Noor spande.

Bij de meeste andere discipelen ontbreekt kwaliteit. De meesten halen niet eens de top 1000 van de CQRanking.

De Noor Idar Andersen (°1999) behaalde een dag- en de eindzege in de Tour de la Mirabelle (2.2) en won begin oktober de Lillehammer GP (1.2). 

De Deen William Blume Levy (°2001) is de benjamin en geen onbekende bij ons die als junior de Ronde van Vlaanderen won in 2019 maar er als belofte vrij weinig van terechtbracht, een tijd die hij afsloot als tiende in de Flanders Tomorrow Tour.

En dan is er het Noorse kroonjuweel Tobias Halland Johannessen (°1999), die inderdaad de Giro u23 en de Tour de l’Avenir won en derde werd in Liège-Bastogne-Liège u23. Daar zit aardig wat potentieel in, ruim voldoende om naar de WorldTour Team over te stappen tenzij hij bleef omdat Uno-X hem bij hen een mooie toekomst voorspiegelde. Voor Uno-X zal hij na 2022 de maat der dingen zijn.

Uno-X behaalde in 2022 dertien internationale overwinningen. Behalve de reeds aangehaalde Idar Andersen (3), Kristoffer Halvorsen en Rasmus Fossum Tiller deden Erlend Jordbrekk Blikra (dagzege Tour de la Mirabelle), Markus Hoelgaard (dagzege Arctic Race of Norway), Jonas Iversby Hvideberg (Paris-Tours u23), Niklas Larsen (Fyn Rundt) en Søren Wærenskjold (tijdrit Course de la Paix, proloog & dagzege Tour de l'Avenir dat eveneens, net als last but very not least Johan Price-Pejtersen (°1999), die in tussen Knokke en Brugge de wereldkampioen tijdrijden 2021 der beloften werd. Helaas is hij inmiddels overgestapt naar Bahrain Victorious terwijl eveneens Jonas Hvideberg (DSM) en Julias Johansen (Intermarché-Wanty-Gobert) voor een andere uitvalsbasis opteerden.

Dat Uno-X de meeste sterkhouders niet kan vasthouden is een veeg teken aangaande zijn perspectieven. Met wat er bleef, kun je geenszins naar de Tour, een beetje serieus blijven toch!

 

Dat zal ook teammanager Jens Haugland wel beseffen, al houdt hij vol dat een renner als Lasse Norman Hansen het verdient het om in Kopenhagen de proloog van de Tour te rijden, maar er zijn wel meer anderen die dat nog meer verdienen.

De inmiddels 30-jarige Lasse Norman Hansen godbetert. In de CQRanking bezet hij de 1193ste plaats, meer has been kun je niet zijn. Op basis waarvan heeft hij wat te zoeken in de Tour? Omdat hij, met Michael Mørkøv, tweemaal (Berlin 2020 en Roubaix 2021) wereldkampioen ploegkoers werd? Indien hij zo’n goede wegrenner zou zijn als sommigen pretenderen dan had Mørkøv er, na de abdicatie van Qhubeka, wel voor gezorgd hebben dat hij va Quick Step deel uitmaakte. Ook Niklas Eg (Trek-Segafredo) en Jonas Gregaard (Astana-Premier Tech) kregen sportief asiel maar zijn geen meerwaarde.

Uno-X kan zeker de vergelijking doorstaan met B&B Hotels maar niet met TotalEnergies, dat onder anderen Edvald Boasson Hagen, Niccolo Bonifazio, Pierre Latour, Daniel Oss, Cristian Rodriguez, Peter Sagan, Julien Simon, Niki Terpstra, Anthony Turgis, … kan inzetten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten