zondag 23 januari 2022

Vorig jaar derde in de Gran Premio Valencia,

die vandaag opnieuw het Europese seizoen opent

 

Amaury CAPIOT 

staat voor een cruciaal seizoen

 

Daar is hij al opnieuw, de Europese openingskoers, de Gran Premio Valencia (1.2), die vorig jaar gewonnen werd door Lorrenzo Manzin vòòr Mikel Aristi (Sp.) en Amaury Capiot.

Amaury (de 28-jarige zoon van Johan) Capiot was in 2020 na zes campagnes Sport Vlaanderen - Baloise overgestapt naar het Arkéa-Samsic waarvan Nairo Quintana de uitgesproken kopman die ervoor zorgt dat zijn procontinentaal team aan de Tour mag deelnemen en ook voor de Giro en de Vuelta in aanmerking komt. Ook Benjamin (broer van Tim) Declercq en Christophe Noppe maken er deel van uit.

Na zijn knap begin deed Amaury het in 2021 globaal minder goed dan in 2020. Na een aardige Tour de Wallonie met top tienen in de daguitslagen en in het eindklassement volgde een onderbreking tot begin oktober wanneer hij opeenvolgend 18de werd in Paris-Roubaix, 9de in de Gran Piemonte en 10de in Paris-Tours. Het resulteerde in een verlies van 100 plaatsen (89 -> 185)  in de Cycling Quotient Ranking, die aan alle internationale uitslagen verhoudingsgewijs met punten toekent. 

2022 wordt voor Amaury een cruciaal jaar, waarin hij hopelijk zijn allereerste internationale  (hij won als neoprof in 2015 de de nationale Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke) overwinning behaalt en zijn debuut maakt in een grote ronde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten