dinsdag 25 januari 2022

Zilveren Belgische titel werd nog even uitgesteld

Yoran VAN GUCHT staat op na een heikel 2021

Yoran Van Gucht veroverde op de recente baankampioenschappen géén 25ste Belgische titel. Het overkwam niet helemaal onverwacht want de nazindering van een weliswaar milde Covid-19 besmetting en de volstrekte prioriteit aan de examens weerhielden hem van de bloedvorm die hem de voorbije jaren tot een jonge El Imbatido promoveerde. 

Het bleef in december 2021 bij ereplaatsen in de scratch (8ste), kilometer (4de), afvalling (5de), puntenrit (2de na Inias Leten), achtervolging (7de), snelheid (4de) en omnium (2de na Jasper Bertels).


Foto Jean KNOP

Na enkele weken doorgedreven trainen is Yoran heropgestaan met overtuigende winst in de eerste manche der Beker van België. In de tweede, een week later, kwam er weer een kink in de kabel. In de scratch en de temporonden stond er geen maat op hem maar in de puntenkoers stokte het. Zware krampen op luttele ronden van het einde dwongen hem tot afstappen, waardoor hij zijn tweede plaats in de eindstand ontnomen werd. Toch gaven de eerste weken van 2022 Yoran de boost die hij behoefde voor de laatste rechte lijn naar het wegseizoen.

Het zal wat dat betreft nu vroeg dag zijn want op de voorlaatste dag van februari is er al de 1.1 van en naar Kuurne, waaraan hij maar al te graag zou deelnemen met de sterke delegatie van Avia-Rudyco, waarin onder anderen ook Mauro Cuylits, Steffen De Schuyteneer, Yorick Slaets, Milan Van den Haute en Jens Verbrugghe. Een selectie voor een interclub zal dus niet gratuit zijn en dus wil Yoran er helemaal klaar voor zijn.

Na Kuurne volgen al snel Nokere (12 maart), de Guido Reybroeck (Damme, 20 maart) en de André Noyelle (Ieper 27 maart). Yoran zal dus eind maart meer weten over zijn positionering tussen zijn leeftijdsgenoten van het bouwjaar 2006, die in 2023 naar de beloften overstappen en dat graag binnen de comfortzone van een sterke club zouden doen. Ook daar zal de wet van vraag en aanbod spelen. 

Yoran staat dus voor een cruciaal seizoen, dat in de eerste helft nog overwegend zal bepaald worden door zijn studies economie - talen. Vanaf de zomervakantie mag hij de registers onverdeeld opentrekken in binnen- én buitenland. Avia-Rudyco serveert een interessante menukaart waarop onder meer de Acht van Bladel (Ned., 24-26 juni), de Général Patton (Lux., 2.7 ), de G.P. Luxembourg (3 juli), de Österreich Rundfahrt (22-24 juli),  La Route des Géants (Saint-Omer - Ieper, 28 augustus), La BerCycle Classic (11 september), … voorkomen. Yoran wil er graag enkele gangen van verorberen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten