dinsdag 11 januari 2022

Nog minder dan Brussel-Opwijk dit jaar


Er komt nooit ofte nimmer een 

Grote Prijs bol.com

 

De mededeling dat Brussel-Opwijk, de openingmanche van de u23 Road Series, ook dit jaar geen doorgang zal vinden is bij velen hard binnengekomen. 

De persmededeling van de organisatie:

“Diverse signalen dwingen ons tot deze beslissing. De COVID-vooruitzichten zijn niet enkel in ons land, maar ook bij de buren niet bepaald hoopgevend. De optie om vandaag verder de organisatie uit te werken, heeft een prijskaartje.”

“Als kleine organisatie, we zijn geen Golazo, hebben we onze beperkingen. Er stond dit jaar ook voor het eerst een vrouwenwedstrijd op het programma, maar ook dat wordt nu op de lange baan geschoven. De organisatie richt zich nu volledig op de editie van 2023.”


Het leek mij, van anderhalve maand tevoren, al te voortvarend, waarop Ronny Sanders, een rechtgeaarde en doorwinterde wielerfan, gevat reageerde met de prangende vraag: waar moet deze inrichter en de vele andere het geld ophalen? Bij bol.com, Zalando.be, AliExpress.com, amazon.nl en andere online shopping toestanden…? 

Zijn opmerking doet er echt toe en moet tot nadenken stemmen bij de mensen die onze mooie samenleving met tal van initiatieven willen behouden of herstellen. Laten ons dus met z'n allen eens goed over nadenken en ernaar handelen ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten