maandag 10 januari 2022

Na duatlon & triatlon nu ook kampioen veldrijden


Arthur VAN DEN BOER

kan ook een topper op de weg zijn

 

Arthur Van Den Boer was in 2021 een beginnende 14-jarige die ei zo na meteen wegkampioen van België werd in Hoogstraten, waar er een bovenste beste Thibaut Van Damme nodig was om het hem te beletten.


Het scheelde maar weinig of Arthur VAN DEN BOER (AA Drink) werd
op 15 augustus 2021 in Hoogstraten ook al kampioen van België op de weg.

 

Het was slechts een kleine vijf maanden uitgesteld want in Middelkerke werd hij de kampioen van België veldrijden van het bouwjaar 2007, met overwicht want met driekwart minuut voorsprong. Evident was het niet want hij werd ge(k)loot op de … vijfde startrij en aan een penibele inhaal- en oversteekrace te moeten beginnen. Die verliep rimpelloos en kreeg hij al de aanvangsronde afgerond, al moest hij wel een korte adempauze in acht nemen. Op de zandheuvels kwam hij ook los van zijn laatste aanklampers, Mathias De Keesmaeker en Naud De Clercq en vanaf de derde ronde was het pad naar de titel en de trui helemaal geëffend.

Arthur (Elewijt) maakt deel uit van de AA Drink Young Lions. Hij won dit seizoen al 17 veldritten. Een idealere kampioen kan men zich bezwaarlijk indenken. Op jongere leeftijd eigende hij zich ook al de Belgische titel duatlon en triatlon toe.

Arthur heeft nog een bijna 2 jaar oudere (Seppe) en 3,5 jaar jongere broer (Bas) die het in hun respectief BK minder beduidend minder goed deden. Junior Seppe dook op zaterdag nochtans als vijfde de duinen in maar kon zijn gunstige positie niet aanhouden, hij werd tenslotte 16de. Aspirant Bas werd op 29 november 2021 in Hamme 25ste met de 12-jarige aspiranten. Misschien zijn het, anders dan hun ‘middenste’ broer, traagbloeiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten