donderdag 20 januari 2022

Nadat hij verstoken bleef van het oververdiende zitje in de beroepscategorie … 

 

Trystan FIVE

stopt dan toch nièt maar vervolgt bij 

Projectbouw Borgonjon - Pessemier

       

In de vrij betrouwbare ranking van firstcycling.com kwam Trystan Fivé uit op de achtste plaats en was hij (na Europees kampioen Thibau Nys) de tweede belofte. Wat kon hij nog meer doen om goed genoeg te worden bevonden voor de beroepscategorie?


Trystan FIVE: opgelucht dat het toch niet eindigde zoals het er sterk naar uitzag.

Het was voor iedereen een gebald Covid-19 seizoen 2020 maar Trystan kreeg er klierkoorts en een knieoperatie bovenop. Hij kwam versterkt uit die beproevingen en realiseerde een spraakmakend 2021 met niet enkel regionale overwinningen (aantal deelnemers) in Ursel (99), het Oost-Vlaams kampioenschap in Sint-Lievens-Esse (118), Beveren-Roeselare (114), Heule (99) en Eernegem (43) maar met bovenal twee dagzeges in de Tour des Deux-Sèvres (Fr., daar ook 7de in het eindklassement) en ei zo ook één in de Ronde van Vlaams-Brabant en van Oost-Vlaanderen, waar Thibau Nys respectievelijk Jarne Van de Paar hem iets te vlug af waren. Aansluitend werd hij vijfde in het felbetwist kampioenschap van België in Bertem.  

In die dagen zag de toekomst van Trystan er bijzonder rooskleurig uit, zelfs twee Franse procontinentale teams staken hun licht op, maar lieten daarna niet meer van zich horen en in Vlaanderen was er enkel een ‘welbepaald’ continentaal team dat hem in de armen wilde sluiten indien hij zelf … 50.000 euro inbracht. Dan betaalde hij zich nog liever met zijn vaardige handen voor chauffage en sanitair. 

Trystan had aanvankelijk allerminst zin om als elite zonder contract op te draven maar zag gelukkig in dat dit een té draconische reactie was op een moment dat hij (op 23 mei) nog 23 jaar moet worden. 

Trystan komt goed terecht bij het Projectbouw Borgonjon - Pessemier van Pascal Deweerd, voor wie het over and out leek na de abdicatie van Indulek-Doltcini-Derito. David Berghmans (na een korte passage bij het continentale Lviv) en Jari Clauwaert als ploegleiders.

Projectbouw Borgonjon - Pessemier omvat 19 eliterenners en 4 beloften onder wie de Britten Joe Cutton, Oliver Moors en Oliver Robinson (5de in de profkoers van Ruddervoorde en 3de in die van Erpe-Mere). De 35-jarige Benjamin Verraes (die midden augustus 2021 tweemaal won) is de blijvende speerpunt die Trystan Fivé graag naast zich zal dulden, en de 42-jarige (ruim één maand ouder dan Alejandro Valverde) David Boucher (in 2021 derde in het BK tijdrijden) de notoire hardrijder die de zegekansen van Benji en van Trystan kan vrijwaren.

Ook Manolito Balcaen, Jonas Christiaens, Daan Coppens, Thomas D’hooge, Lars Haverals, Arne Lindthout, Tom Pessemier, Gunther Piron, Quinten Saintobyn, Jonas Smet, Ruben Van Raepenbusch, Gillian Van Rymenant en last but very not least Maxime Vantomme maken er deel van uit, evenals de u23 Milan Cosyn, Pieter Delannoy, Jari Vandenbussche en Jesper Walraed.

Projectbouw Borgonjon - Pessemier wil een attractief programma afwerken waarin de Beker van België, een respectabel aantal binnen- en buitenlandse interclubs alsook de Ronden van Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten