zaterdag 22 januari 2022

Jari SNYERS

wil het Limburgse wielrennen 

een nieuwe dynamiek geven

 


Jari Snyers vormt met Eddy Planckaert (1974 en 1975) en Eric Vanderaerden(1978 en 1979) het unieke trio dat tweemaal de kampioen van België van de nieuwelingen werd.


Jari SNYERS neemt het voortouw als kampioen van België nieuwelingen.

In tegenstelling tot die illustere voorlopers heeft de bijna 25-jarige Lummenaar de stap naar de beroepscategorie niet kunnen zetten. Zijn opa wijlen Pierre en zijn nonkel Johan deden dat indertijd wel maar zongen niet lang uit. Jari reed op 2 oktober 2021 zijn ultieme koers in Tienen, waar hij 15de werd. Hij tuimelde niet in een zwart gatmaar verzilverde zijn bachelor bedrijfsmanagement richting marketing & sportmanagement op het Circuit Zolder, waar er veel meer aan de hand is dan wielrennen.


... en als belofte in Pollare.

Jari’s afsluitende campagne bij de beloften in 2019 bracht niet wat hij ervan verwachtte. De omstandigheden zaten zwaar tegen, niet in het minst de perikelen met het Aluvano Development Team. Hij ontbeerde ook dat tikkeltje meeval om zijn regelmaat met een exponerende zege op te lijsten. Dat zou een ander licht op zijn prestatiestaat hebben geworpen. Wel kon hij in 2019 eindelijk weer (regionaal) winnen: eind maart in Amay en begin september in Diegem. Het was van 7 augustus 2016 (Rapertingen) geleden.

Zijn overstap naar Acrog-Tormans gaf hem (met dank aan Tom Cleeren en Roger Loysch) een nieuwe dynamiek. Hij won meteen de eerste manche van de acht(zon)daagse Volta La Marina in Parcent (Allicante), waarvoor hij de beruchte Coll de Rates moest bedwingen. Veel kwam er daarna, tenzij een zware val in augustus, tijdens het gebalde Covid-19 seizoen niet meer bij en 2021 werd niet anders, hoogtijd dus om de eer aan zichzelf te houden.

Ook zijn koersbloed kroop evenwel waar het niet gaan kon. Jari liet het wielrennen niet zomaar loslaten. De 75-jarige Jos Mondelaers werd als voorzitter der Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen opgevolgd door Alex Onclin, de onvolprezen sterkhouder van de koersen in Kerniel die als géén ander mensen kan aansturen. Alex krijgt met Jari een gedreven jeugdvoorzitter naast zich en krijgt zo een nog nauwere affiniteit bij de werking van de nieuwe wielerbaan in Zolder, die al op het einde van de lente 2023 gebruiksklaar zou zijn.

Jari Snyers wil bovenal bijdragen tot een nieuwe dynamiek voor het tanende Limburgse wielrennen en putten uit zijn passage bij Cycling Vlaanderen in Gent en zijn doorlopende job bij Circuit Zolder. 

Volgens Jari is het niet uitsluitend in Limburg dat men dringend toe is aan een aangepaste structuur, die nog altijd al te zeer stoelt op het uitstervende ras van vrijwilligers. Jari wil helpen bekijken hoe dat kan ondervangen worden op logistiek, financieel en praktisch vlak. 

Voor het nakende seizoen 2022 heeft hij een initiële wens: moge alles rimpelloos doorgaan zoals het van de laatste februaridagen tot halfweg oktober gepland staat met overal zoveel deelnemers als maximaal toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten