zondag 9 januari 2022

Yordi CORSUS en Ferre URKENS

zijn piepjonge notoire veldrijders

 

Het BK veldrijden der junioren kreeg een verrassende uitslag met vier eerstejaars in de top vijf, waarvan er drie deel uitmaken van Bert Containers - Doltcini, de satellietploeg van Jürgen Mettepenningen


Yordi CORSUS
(Foto Martine VERFAILLIE)

Yordi Corsus is de forward, zijn triomf is geen absolute verrassing, wel de dimensie die hij eraan gaf: van meet af aan alleen op kop, nooit in verlegenheid gebracht om met een halve minuut voorsprong te winnen. Hij is met Aaron Dockx (op het EK) de enige die David Haverdings (in Boom) overwinning afhandig konden maken.

Yordi Corsus en Ferre Urkens samen op het BK-podium: het was hen reeds als 14-jarige aspirant te beurt gevallen op 1 november 2019 toen zij geklopt werden door Mike Uytterhoeven, die zijn Belgische titel als eerstejaarsnieuweling hernieuwde met Ferre als tweede en Yordi pas als zesde. Mike is inmiddels helemaal weggedeemsterd is en ledigde de bittere Middelkerkse kelk niet tot op de bodem.

Yordi Corsus (°15 november) en Ferre Urkens (°3 december) zijn bovendien piepjonge eerstejaars en notoire veldrijders die men zelden in de wegkoersen ziet opdraven, in tegenstelling tot Kenay De Moyer, Aaron Dockx en Victor Vandenberghe (ook een eerstejaars). 

Aaron Dockx geraakte na de start niet uit de omknelling en haperde, overmand door de zenuwen, tweemaal aan de afsluiting, wat hem verder uit het spoor dreef van de onberispelijke Yordi Corsus.

Benieuwd hoe de Europese respectievelijk Belgische kampioen het op het WK in Fayetteville zullen aanpakken om David Haverdings schaakmat te zetten indien het doorgaat tenminste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten