dinsdag 25 januari 2022

Jonas DE SCHAMPHELEIRE 

neemt behoedzame start als belofte

 

De kennismaking dateert van 6 oktober 2019, de dag waarop Jonas het in een verzopen Lissewege haalde van zijn vluchtgezel Quinten Dalving en de zondag daarop, in nazomerse omstandigheden, knap derde werd in de Affligem Classic, de gedroomde afsluiter. 

Tijdens het gebalde Covid-19 seizoen had hij het niet onder de markt. Enkel in Oostrozebeke, waar hij tweede werd na local hero Michiel Lambrecht, kwam hij in aanmerking voor de vette prijzen.


Jonas DE SCHAMPHELEIRE in slagvaardige doen tijdens het BK in Herzele.

Veel beter verging het hem in 2021, daarvoor had hij niet eens een overwinning, die bijna behaalde in Vlamertinge: tweede na Alec Segaert, wat de smaak van de overwinning mocht hebben.

Zijn sterke maand juli oversteeg futiele regionale succesjes en dat vooral in juli met opeenvolgende ereplaatsen in Menen-Kemmel-Menen (9de), de G.P. Eddy Schepers in Linter (6de), de Trofee van Vlaanderen in Reningelst (11de), de Johan Museeuw Classic in Gistel (7de).

Ook in het verlaat BK in Herzele maakte hij van de juiste onstnapping deel uit waarin hij één van de aktiefsten was om te stranden op de 19de plaats. 

Dat zette de toon voor een opmerkelijke herfst waarin hij, tijdens zijn laatste dagen als junior, nog letterlijk zijn grenzen verlegde met opeenvolgende (weliswaar verre) ereplaatsen, maar dan wel op uiteenlopend terrein: 12de in de Tour de la Pévèle (Fr.), 19de in Paris-Roubaix en 12de in de Driedaagse van Axel.

Eén en ander belandde niet uitsluitend in blindemansogen maar ook in de klare kijkers van VDM Trawobo, (nog) geen team met de allure als Lotto-Soudal u23 en Home Solution - Soenens maar aan een opmerkelijk groei-proces bezig vanuit een waardevolle omkadering en een mooi programma (waarin onder meer de u23 Road Series) dat helemaal accordeert met Jonas’ universitaire studies geschiedenis in Gent.

Jonas is niet de enige neo-belofte die er zijn opwachting maakt. Dat doen eveneens Iyen Cristofano, Seppe De Beuckeleer, Yorben De Troyer, Thibault Goethals, Joppe Heremans, Seppe Thonnon, Milan Vercammen en Jelle Van Genechten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten