maandag 17 januari 2022

Nicolas AERNOUTS, dé beste pistier van het bouwjaar 2006

 

Dat is hij ontegensprekelijk. Met Aless De Bock en Thibaut Van Damme spande hij al de kroon in de Belgische baankampioenschappen en daar is zaterdag de eerste manche voor de Beker van België bijgekomen. Nicolas won in zijn reeks (waarin ook Aless) de scratch en de temporonden alsook het afsluitende omnium.

Nicolas was in 2018 en 2019 kampioen van België omnium geworden maar werd in 2020 zowel in het Vlaamse als in het Belgische van zijn sokkel gestoten door Aless De Bock, die zich ook op de weg profileerde.

Nicolas AERNOUTS en Aless DE BOCK, twee toppers die mekaar
ook op de weg nòg beter zullen maken dan ze al zijn.
(Foto Jean KNOP)

Ook na een jaar pandemische onderbreking bleef het verschil tussen de beide jonge antagonisten gering. Nicolas won het VK omnium vòòr Aless, die revanche nam in het BK. In de zes overige kampioenschappen werd het 3-3, waarbij Nicolas de titel veroverde in scratch en Aless in de afvalling. De manche I van de Beker van België werd de belle die dus overtuigend gewonnen werd door Nicolas. 

Nicolas werd in de overige kampioenschappen zesde op de 500 meter, vierde in de afvalling, zesde in de puntenrit, tweede in de keirin, derde in het omnium, tweede in de achtervolging en derde in de snelheid. Die alomtegenwoordigheid verraadt dat hij een adept van de piste is.

Als neo-nieuweling in 2021 was Nicolas minder aan zet met enkel een podium in de dunbezette koers van Hamme (derde) en in de meer bezochte van Kuurne (tweede na Louis Weyts). Daarna bleef het bij top tienen. 

Dat wil hij beter in 2022 één spilfiguur van Avia-Rudyco, dat nu de eerste leider is in de tussenstand der Beker van België. Toch prefereert hij op dit moment de piste boven de weg en bovenal zijn middelbare studies aan het Collège Sainte-Marie in Mouscron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten