maandag 10 januari 2022

Letterlijk te nemen …


ISRAEL - PREMIER TECH

 oude wijn in nieuwe(re) zakken 


Het Israëlische wielerteam werd in 2014 in het leven geroepen door Ron Baron en Ran Margaliot. 

Israel Start Up - Nation en Premier Tech (in 2021 nog cosponsor van Astana) hebben zich verenigd in Israel - Premier Tech. 

Ik dacht niet dat het moet nagerekend worden om te weten dat Israel - Premier Tech met overschot het rennersbestand heeft met de hoogste gemiddelde leeftijd. De Australiër Taj Jones en de Nieuw-Zeelander Corbin Strong zijn de enige twee renners die in de 21ste eeuw werden geboren.

Israel - Premier Tech is een smeltkroes van 15 nationaliteiten die 30 renners groepeert: 3 Australiërs, 2 Britten, 5 Canadezen, 2 Denen, 1 Duitser, 1 Fransman, 4 Israëlieten, 2 Italianen, 1 Let, 1 Nieuw-Zeelander, 1 Noor, 1 Oostenrijker, 1 Zuid-Afrikaan, 1 Zwitser en 4 Vlamingen (naast Hermans en Vanmarcke zijn dat Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck). 

 

Voor zijn derde campagne in de World Tour blijft de Israëlisch-Canadese miljardair Sylvan Adams dus zweren bij golden oldies als Alessandro De Marchi (35), Alex Dowsett (33), Chris Froome (36), Ben Hermans (35), Daryl Impey (37), Sep Vanmarcke (33) en Michael Woods (35). 

Het haalde er zelfs nog drie dertigers bij, de 37-jarige Jakob Fuglsang (Astana - Premier Tech), de 33-jarige Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka) en de 31-jarige Hugo Houle (Astana - Premier Tech).

 

Al bij al heeft Israel Start Up - Nation  het nog zo slecht niet gedaan in 2021 met 18 overwinningen, zij het amper drie in de World Tour: de tijdrit van Tirreno-Adriateco (Mads Würtz Schmidt), een dagzege in de Tour de Romandie (Michael Woods), een dagzege in de Giro (Dan Martin). 

Ook Ben Hermans (Giro dell’Appenino, een dag- en de eindzege in de Arctic Race of Norway, een rit in de Tour Poitou-Charentes) en Alessandro De Marchi (Tre Valli Varesini) behaalden interessante overwinningen.

Ereplaatsen die ertoe deden, kwamen op naam van Sep Vanmarcke (3de Omloop HNB en 5de Ronde van Vlaanderen), Dan Martin (10de in de Giro) en vooral door Michael Woods: 4de La Flèhce Wallonne, 5de Liège-Bastogne-Liège, 5de Tour de Romandie, 5de Tour de Suisse en 9de Il Lombardia. 

 

Chris Froome begint voor dit team aan zijn ultieme campagne. Hij werd ingehaald om een vijfde keer de Tour te winnen en zo aan te sluiten bij Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain maar een vreselijke val tijdens zijn verkenning der tijdrit van het Critérium du Dauphiné 2019 sloeg dat onherroepelijk aan diggelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten