donderdag 27 januari 2022

Het Laatste Nieuws maakt van 'n angel 'n klinknagel

 

Wel dom wat Adrie van der POEL beweert over Wout VAN AERT

 

Adrie van der Poel gaf Mathieu advies: 'Moet aan zijn carrière denken en leren zuiniger te doen' …

… ziedaar de titel van een bijdrage in WielerRevue, waarvan deze alinea slechts een onderdeel is:

Volgens van der Poel senior speelt de manier van koersen van zijn zoon ook een rol. "Hij rijdt heel agressief en dat is natuurlijk ook slopend. Er rijden er geen twee of drie rond die zo koersen. Ik kom dan niet uit bij Van Aert. Hij valt weinig aan. Hij zit altijd mee, hij is een heel slimme renner, maar de echte aanvallers zijn voor mij Pogačar, die van vroeg begint en dat is ook Mathieu en Alaphilippe. Van Aert is gewoon slim en stemt z’n koersen af op die twee renners denk ik."

 

Het Laatste Nieuws neemt het stuk (met bronvermelding) over maar duwt er als titel boven: 

“Van Aert is heel slim, maar aanvallen zoals Pogačar, Alaphilippe of Mathieu doet hij niet”: Adrie van der Poel vergelijkt”.

Daarmee halen ze er de angel uit en vergroten hem tot een klinknagel Omwille van de leescijfers doen ze dat, ziedaar hoe een bepaalde wielerjournalistiek vandaag functioneert.


Wat Adrie poneert, is overigens niet onwaar: Wout valt inderdaad minder blindelings aan dan Julian en Mathieu, die aan de finish minder explosief zijn dan Wout, die gek zou moeten wezen om met voorsprong te winnen indien hij dat in de sprint kan doen.

Bijbedoeling is natuurlijk insinueren dat Wout Van Aert intrinsiek de mindere zou zijn van Mathieu van der Poel. Niets is minder waar. Mathieu is een absolute topper wat betreft briljante momenten zoals vooral deze twee uit 2021: zijn demonstratie in de Strade Bianche en zijn raid op de Mûr de Bretagne tijdens zijn eerste Tour, die hij wel niet half voltooide.

Voor Mathieu’s onweerlegbare hoogstandjes moeten de grote nummers van Wout zeker niet onderdoen, wel integendeel: zijn marathonaanval rit over de Mont-Ventoux in en zijn dubbelslag (tijdrit/sprint) tijdens het slotweekend van de Tour, zijn tweede plaats (met amper zes seconden meer dan grootmeester Filippo Ganna). 

Tot zoiets acht ik Mathieu van der Poel hoegenaamd niet in staat. Op een enkele uitzondering na (zoals de eerste tijdrit van de Tour, waarin hij knap vierde werd) haalt de neus op voor het tijdrijden.

Moraal van het verhaal: laat Wout … Wout zijn en Mathieu … Mathieu in plaats van ze voortdurend tegen mekaar uit te spelen. Denk je dat Mathieu geamuseerd zal zijn met de confidentie van zijn vader, die door Het Laatste Nieuws nodeloos werd uitvergroot?

Goed dat dergelijke calamiteiten inmiddels overstegen worden door het grote respect dat Wout en Mathieu voor mekaar opbrengen in plaats van hun koersen te verzuren en mekaar in de nederlaag te drijven. Bij gelegenheid zullen ze partners in crime zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten