woensdag 26 januari 2022

Zelfs al wordt hij in september 35 jaar

 

Kobe VANOVERSCHELDE

gaat in op een gedateerde roeping

 

Je mag geen spijt krijgen van wat je deed, wèl van wat je nièt deed!

 

Dàt moet in het hoofd gespeeld hebben van Kobe Vanoverschelde tijdens het najaar van 2021 na een eclatant seizoen dat hem op de vijfde plaats bracht in de erg betrouwbare ranking van firstcycling.com

Kobe reed een dijk van een seizoen 2021 met zes overwinningen en nog meer ereplaatsen onder meer in de Internatie van Reningelst (zesde) en bovenal in het kampioenschap van België in Bertem, waar hij tweede werd na Tom Timmermans.

 



Kobe Vanoverschelde wil in het seizoen dat hij … 35 jaar wordt méér en béter en gaat op dié leeftijd een opmerkelijke uitdaging aan: hij gaat uit onweerstaanbare drang volgend seizoen aan de slag bij de continentale ploeg Tarteletto-Isorex.

Velen schrokken zich een hoedje dat hij zich daar alsnog aan waagt om mooie koersen met de contractrenners te rijden maar wat heeft hij te verliezen? 

Hij is géén versleten koerspaard want van 2007 tot en met 2015 laste hij een sabbat in om te … voetballen en met SK Lovendegem kampioen te worden in 2de provinciale en met FCE Meetjesland in 3de provinciale.

Na die negen jaar begon het koersbloed weer te kruipen waar het niet gaan kon. Hij was al eens een late roeping toen hij er pas op zijn 18de een eerste keer aan begon in het Boonen-jaar 2005 en meteen Ledegem-Kemmel-Ledegem won vòòr zeven medevluchters die er naderhand niets meer van bakten behalve Jérôme Baugnies(8ste).

Hij had toen moeten doorzetten, denk je dan, maar zijn passage bij de beloften was hoegenaamd niet om over naar huis te schrijven en dus was hij wat blij was dat hij zijn kwalificatie leerkracht lichamelijke opvoeding kon verzilveren. Hij nam de voetbaldraad terug op nadat hij als jonge tiener van het provinciale SK Lovendegem naar de nationale jeugd van FCV Dender was overgestapt maar dat kon zijn passie voor de koersfiets niet lenigen. Bij zijn tweede carrière merkte hij op dat hij jaar na jaar beter presteerde hoewel hij er minder voor deed en toch voor de vette prijzen in aanmerking kwam. Het deed hem dromen van nòg méér en béter. Daar had Peter Bauwens na Kobe’s tweede plaats in het BK oor naar en bood hem de gelegenheid om voor minstens één seizoen alles op de koers te zetten.

“Als leerkracht lichamelijke opvoeding kan ik voor mijn jonge kinderen (de 5-jarige Finn en de 3-jarige Jade) tweemaal vier maanden ouder-schapsverlof opnemen. De vakantieperiodes daarbij opgeteld kan ik mij het hele seizoen vrijmaken. Wat er daarna gebeurt, dat zien we dan nog wel.”

Kobe is hemels blij met zijn sterk gewijzigd programma.

“Ik wil het à la Gianni Marchand vooral zoeken in de UCI-koersen 1.1 en 1.2, de interclubs 1.12.IC1 en de kermiskoersen (el.ind.). In de 1.12.IC2 en de regionale wedstrijden 1.12B heb ik dit jaar geen deelnamerecht meer. Het heeft Gianni niet belet om een copieus programma af te werken. Gianni helemaal imiteren en bijvoorbeeld derde worden in de Ronde van België zal wel te hooggegrepen zijn. Wel hoop ik nu en dan op een podium te worden geroepen en in beeld komen tijdens de tv-koersen.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten