vrijdag 21 januari 2022

MINERVA CT brengt een

doorlopende goednieuwsshow! 


Een nieuwe lente, een nieuw geluid en dat geldt zeker voor het Minerva CT, een stichting van Filip Carpentier en Gilbert Orbie met Johan Museeuw als raadgever en Preben Van Hecke als eerste ploegleider en deze 16 zorgvuldig gekozen renners (herkomst), van wie er 10 belofte* zijn: 


Gilles Borra (EFC-L&R-Vulsteke)Kenneth Caethoven (EFC-L&R-Vulsteke)Jorre Debaele* (Anarto-SVK), Angel Deckers* (Davo United), Enrico Dhaeye* (Home Solution - Soenens), Gil D’Heygere (Tarteletto-Isorex), Justin Houtekier* (Indulek-Doltcini-Derito), Thomas Joseph (Tarteletto-Isorex), Stefano Museeuw (Beat Cycling), Thibaut Ponsaerts* (Lotto-Soudal u23), Kasper Saver* (EFC-L&R-Vulsteke), Yentl Vandevelde* (Davo United), Jarne Van Dyck* (Crabbe Toitures), Robbe Van Praet* (Projectbouw Bourgonjon - Dewa), Matthew Van Schoor* (Home Solution - Soenens) en Thimo Willems (Sport Vlaanderen - Baloise).


Weer of geen weer: de blauwe troepen van Minerva ct stomen zich klaar voor 2022.


Het weze duidelijk: Minerva CT is niet over één nacht ijs gegaan om tot een performant team te komen en jaar na jaar te klimmen in de hierarchie van wielerploegen.

Ruim 100 renners solliciteerden een plekje wat ploegleider Preben Van Hecke, manager Gilbert Orbie en adviseur Johan Museeuw tot een strenge maar gerichte selectie dwong voor een goede mix tussen ervaring en aanstormend talent.

Logistiek ziet het er allemaal piekfijn uit. Uiteraard zullen de fietsen ‘uit eigen huis’ picco bello zijn maar ook de uitrusting hoeft niet onder te doen en ook de verdere omkadering en begeleiding zijn benijdenswaardig.

Minerva CT zal kandideren voor de professionele wedstrijden in België en hoopt op uitnodigingen voor enkele manches van de Coupe de France alsook van buitenlandse rittenwedstrijden.

Vanaf 26 januari is er reeds de vijfdaagse Challenge Mallorca. In eigen land begint het een maand later met 1.1 koersen als Le Samyn en Grote Prijs Monseré maar ook meerdaagsen als de Tour de Liège en de Triptyque Ardennais worden aangesneden evenals de kermiskoersen. 

Minerva CT wil géén one hit wonder zijn. Het is de bedoeling om het sponsorsbestand uit te breiden en verder en jaar na jaar op te klimmen in de hierarchie van wielerploegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten