maandag 24 januari 2022

Freddy GOOSSENS

de sterkhouder van de

 Jonge Renners Vollezele 

 

Jonge Renners Vollezele ontstond op het eind van vorige eeuw uit het illustere maar abdicerende Jette Sportief, dat evenwel een leven na de dood heeft want op, 24 oktober 2021 was er een eerste geslaagde reünie die zeker nog herhaald wordt. 

Reeds een jaar langer bestaat de facebookgroep Jette Sportief Forever met zo’n 500leden waarvan Hilaire Van der Schueren de peter en Marleen (dochter van Herman) De Meuter de meter is. Je vraagt je af: hoe is het mogelijk dat die clan gestopt is als een club met renners, die zijn bestaanshoogtepunten beleefde toen Marc Sergeant in Genk 1981 kampioen van België bij de liefhebbers en dat zes jaar later in Merchtem als beroepsrenner herhaalde.

Aktieve renners zijn er evenwel niet meer en toch is er ook in deze enige voortzetting dankzij Vollezelenaar en ex-renner Freddy Goossens

Freddy won ruim 20 koersen en verbaasde vooral in de Tour de l’Avenir van 1976 met een vijfde plaats in de klimtijdrit naar Le Collet en een derde plaats in de zesde rit naar Morzine en die door Henk Lubberding gewonnen werd. 

Freddy had eind 1978 een contract getekend bij Safir maar moest daarvan een gedeelte teruggeven  aan de ploegleider (wijlen Florent Vanvaerenbergh), wat hij principieel weigerde en dus liet hij dat nepcontract ontbinden. Freddy koerste nog tot en met 1989 bij de eliten zonder contract. Hij was op 1 september 1985 begonnen als magazijnier in Garage Cammaert te Gooik waar hij als gepensioneerde nog halftijds werkt.

De inmiddels 66-jarige Freddy werd zijn tijd als renner bestuurslid en ploegleider bij Jette Sportief dat hij bij de eeuwwisseling reïncarneerde als Jonge Renners Vollezele. Een bescheiden club die toch af en toe spraakmakend was met renners als Davy De Leener, Kevin Van Lierde, Jeroen Van Rij en recenter Sebastien Van Poppel. Eerder waren er Tim De Troyer die gedurende vier seizoenen een bescheiden contractrenner en Joaquim (zoon van Dirk) Durant die als tweedejaarsjunior overstapte naar S.V. Deerlijk en in Hooglede 2009 kampioen van Belgie werd. Joaquim was vier seizoenen contractrenner bij Jong Vlaanderen en nu, met Wim De Wolf en Glen Van der Taelen, clubtrainer. En dan was er het curiosum Marc Baeyens die op zijn 30ste begon te koersen en nog een respectabel aantal koersen won maar na een zware val in een spurt afhaakte op zijn 39ste.

 

Myrrdin DE CORTE, een belovend element van de Jonge Rakkers Vollezele.


Ook in het huidige bestand zitten enkele belovende elementen, van wie Kobe Vandenabeele muteerde naar Heist Sportief. Roan Buyl (die in Herne zijn allereerste overwinning behaalde) en Jente Lauwereys (die bijna deed in Erpe), zetten stappen als tweedejaarsnieuweling. Ook Myrddin De Corte blijkt wat in zijn mars te hebben. Bij de 13-jarige aspiranten haalde hij het podium in Kruisem en werd hij vijfde in Michelbeke. Zowel in het VK als het BK viel hij maar net buiten de top en ook voor het tijdrijden (18de in het BK) haalt hij de neus niet op.

Jonge Rakkers Vollezele laat niets aan het toeval over om al zijn discipelen beter te maken met wintertrainingen, stabiliteitsoefeningen en algemene trainingen waarvoor samengewerkt wordt met Ferdi en Tom Van den Haute van de Vlaamse Wielerschool.

Deze sponsors van het eerste uur zijn er nog steeds bij: Iveco - Cammaert Trucks (Gooik), Zakenkantoor Rik Cammaert (Vollezele), Bandencentrale Verleyzen (Ternat - Ninove) en Electro Belectron (Galmaarden), dierbaar en dankbaar aangevuld met dierbare nieuwkomers.

 

3 opmerkingen:

  1. Hallo Bernard, staat U mij toe 'iets' toe te voegen aan mijn FB groep van Jette Sportief. De juiste benaming is Jette Sportief Forever dat ik opstartte als ex-renner (een 7-tal jaar bij Jette Sportief) in oktober 2020. Grts Stéphan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mijn excuses Bernard, ik heb er duidelijk over gekeken en zie dat U de juiste benaming gebruikte. Sorry, daarvoor. Grts Stéphan

    BeantwoordenVerwijderen