zaterdag 15 januari 2022

Voorafname op een aanwerving

 

Gustav WANG mocht proeven van The Wolfpack

 

Gustav Wang (°13 maart 2003) leek aanvankelijk in de wieg gelegd voor het veldrijden. Hij werd kampioen van zijn land bij de nieuwelingen op 13 januari 2019 en bij de junioren op 12 januari 2020. 

Denemarken godbetert: niet bepaald een land van veldrijden? Dat is kort van geheugen want begin februari 2019 waren er de WK’s in Bogense.

Die kwamen voor Gustav Wang kennelijk een jaar te vroeg tenzij hij dan al voor zichzelf had uitgemaakt dat hij enkel in de binnenlandse crossen van betekenis kon zijn. Hij werd geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Silvelle (It.), waar Thibau Nys won vòòr Jente Michels en Jetze Van Campenhout vierde werd. Gustav Wang werd daar pas 18de op 3’27” en dat moet hem een dreun hebben gegeven waarvan hij als veldrijder niet meer herstelde, zelfs al werd hij op 10 februari als 16-jarige (na Jente Michels)  tweede in de Aardbeiencross van Hoogstraten en elf maanden later derde in de Waaslandcross van Sint-Niklaas, zowat zijn buitenlands afscheid van het veldrijden.

Gustav was zo vermetel geweest om op meerdere paarden gewed te wedden. Zo werd hij op 27 juni Deens kampioen tijdrijden en op 18 december 2019, drie weken vòòr de Waaslandcross, in de achtervolging. Hij zette alles op de weg, werd kampioen tijdrijden en tweede (na Tobias Lund Andresen) in de wegrit. In 2021 moest hij in de Deense tijdrit verrassend en met ruim verschil (49”!) afleggen voor Carl Frederik Bévort. Drie maanden later waren de rollen omgekeerd in het WK van Knokke naar Brugge, dat Wang met ruim verschil won van Joshua Tarling (+20”), Alec Segaert (+29”) en … Carl Frederik Bévort (+30”). Gustav won aan een gemiddelde van 52,232 km./u., waarmee hij met een gelimiteerd verzet Johan Price-Pejtersen (de wereldkampioen bij de beloften) naar de kroon stak.

In de wedstrijden in lijn liet hij zich bitter weinig zien. Uitzondering daarop was de openingsrit van Aubel-Thimister-Stavelot die hij zowaar won in een groepssprint! Zijn leiderstrui werd tijdens het aansluitende weekend niet verdedigd, hij eindigde 50ste op vijf minuten van eindwinnaar Alec Segaert, die hij anderhalve maand later op een halve minuut zou zetten in het WK van Knokke naar Brugge.

Quick-Step-AlphaVinyl deed alvast een voorafname op zijn capaciteiten door hem tijdens de stage in Calpe twee weken te laten proeven van de unieke sfeer van The Wolfpack, je weet nooit waavoor dat goed kan zijn.

Ziedaar de zoveelste bevestiging dat de beste koersende tieners al meteen kunnen doorstomen naar de beroepscategorie. Remco Evenepoel begon ermee, onder anderen Marco Brenner (Team DSM), Juan Ayuso (UAE Team) en Cian Uijtdebroeks (Bora-Hansgrohe) volgden en Quick.Step-AlphaVinyl heeft ook al een jeune premier in de rangen, de Slovaak Martin Svrček (°17.2.2003, hetzij een maand ouder dan Gustav Wang). 

Wees er maar zeker van dat die trend zich de komende jaren almaar meer zal doorzetten. Wat goed is, komt snel en moet men als team even snel vastleggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten